Πάνος Καμμένος: Η ψυχή μας με τους ήρωες του Αιγαίου. Μαζί αποδείξαμε ότι η Κύπρος δεν είναι μακριά.

img 9729ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

 «Καλή σας ημέρα,

 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη σημερινή παρουσία όλων των δημοσιογράφων των ηλεκτρονικών και των έντυπων μέσων. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη στάση όλων των μέσων στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Γιατί πράγματι είναι ίσως η πρώτη φορά που οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε μια αντικειμενική προβολή απ’ όλα τα μέσα, εκτός των χρηματοδοτούμενων από τα γνωστά κέντρα. 

 

Σήμερα είναι 23 Μαΐου. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για την Ελλάδα και για εμένα. Είναι η πρώτη φορά που δεν βρίσκομαι στην Κάρπαθο, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι η ψυχή μας και η καρδιά μας βρίσκονται στην Κάρπαθο, όπου γίνεται το ετήσιο μνημόσυνο για την εν ψυχρώ δολοφονία του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Σαν σήμερα, το 2006, ο Κώστας Ηλιάκης, σε σχηματισμό της Πολεμικής μας Αεροπορίας, στο σχηματισμό «Αλεπού 370», τέτοια ώρα περίπου, απογειώθηκε από την 133 Σμηναρχία Μάχης στην Κρήτη, προκειμένου να αναχαιτίσει για μία ακόμη φορά, όπως κάνουν πολλές φορές κάθε ημέρα οι Έλληνες πιλότοι, την είσοδο στον ελληνικό εναέριο χώρο τουρκικού αεροσκάφους RF4 που συνοδευόταν από δύο μαχητικά αεροσκάφη. Λίγα μίλια κοντά στην Κάρπαθο δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον Τούρκο πιλότο Χαλί Ιμπραήμ Οσκεμπίρ, ο οποίος βρέθηκε πάνω από το αεροσκάφος του Κώστα Ηλιάκη, προκειμένου να τον δολοφονήσει εν ψυχρώ,όπως αποδείχθηκε από το πόρισμα της Πολεμικής μας Αεροπορίας. 

 

Ελπίζω, το απόγευμα στα Χανιά, να έχω τη δυνατότητα να παρευρεθώ, μαζί με την οικογένειά του, σε ένα τρισάγιο που θα κάνουμε για τον Κώστα Ηλιάκη. 

 

Κάνω αυτή την αναφορά, διότι, αυτή τη στιγμή, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα έπρεπε να βρίσκονται δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, σε εκείνους που μάχονται για την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Δίπλα στους ήρωες, οι οποίοι σε καιρό ειρήνης μάχονται και ασκούνται σε συνθήκες πολέμου. 

 

Θα πρέπει όλοι μας, να έχουμε το μυαλό μας σε αυτούς που φυλάσσουν το Αιγαίο, στους πιλότους μας, στα στελέχη του Στόλου, του Στρατού Ξηράς, ιδίως αυτές τις στιγμές που η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και μάλιστα ανεβάζοντας την ένταση και στην περιοχή του Αιγαίου. Έχουμε συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, αερομαχίες, επικίνδυνες διασταυρώσεις, που μπορεί να φτάσουν πολύ κοντά σε ένα «ατύχημα». Παράλληλα έχουμε την απειλή από την πλευρά της Τουρκίας για εισβολή και κατοχή, για έναν «ΑΤΤΙΛΑ 3», στην κυπριακή ΑΟΖ, δηλαδή στην ευρωπαϊκή ΑΟΖ.

 

Λυπάμαι ιδιαίτερα που σε αυτή την προεκλογική περίοδο δεν υπήρξε αποδοχή της πρότασης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να σεβαστούμε τουλάχιστον την ημέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Άλλοι επέλεξαν να μιλάνε στα Χανιά, άλλοι στον Πειραιά, την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας βρισκόταν στη Σαμψούντα και προκαλούσε με δηλώσεις,λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Αντίθετα, μας ανακοίνωσε ότι έγινε γενοκτονία κατά του τουρκικού λαού. 

 

Τα λέω όλα αυτά, διότι μπροστά μας έχουμε, πρώτα απ’ όλα, την απειλή της Τουρκίας, που αφορά κυρίως την Ευρώπη. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας.Θα είμαστε εκεί, γιατί όπως έλεγε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ο εθνικός άξονας είναι ένας, «Θράκη  Αιγαίο  Κύπρος» και η Κύπρος δεν είναι μακριά. Αυτό αφορά κυρίως την Ευρώπη και αφορά και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Ακούσαμε όλοι με χαρά την ανακοίνωση της κ. Μογκερίνι, που καταδίκασε αυτές τις προκλήσεις της Τουρκίας. Ακούσαμε ακόμα και τον κ. Γιούνκερ, που σε μία στιγμή νηφαλιότητας το ανέφερε. 

 

Αλλά Ευρώπη δε σημαίνει μόνο ανακοινώσεις συμπαράστασης απέναντι σε μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευρώπη σημαίνει κοινή άμυνα και εξωτερική πολιτική, σημαίνει ενεργοποίηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,για το οποίο οι Έλληνες πολίτες καλούνται την Κυριακή να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους, αλλά και ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Άμυνας. Το ζητώ, από εδώ, πριν από τις Ευρωεκλογές, απ’ όλες τις δυνάμεις που θα προκύψουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όλα τα κόμματα, την άμεση ενεργοποίηση του κοινού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού ‘Άμυνας και την υπεράσπιση από τις ευρωπαϊκές αμυντικές δυνάμεις – μιλάμε για ευρωπαϊκό στρατό – της ευρωπαϊκής ΑΟΖ. Δεν απειλείται μόνο η κυπριακή ΑΟΖ, απειλείται η ευρωπαϊκή ΑΟΖ. 

 

Ιδίως σε μια στιγμή που μαζί μας, μαζί με την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ευρώπη, είναι και όλες οι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις, με ξεκάθαρη θέση, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσική Ομοσπονδία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και άλλες χώρες της Μεσογείου. Είναι χαρακτηριστικό το σημερινό tweet του υιού Νετανιάχου που παίρνει σαφή θέση υπέρ της Κύπρου.

 

Στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας δε συζητήσαμε για το ποια Ευρώπη θέλουμε και δε το συζητήσαμε εσκεμμένα, διότι δυστυχώς η Ευρώπη για την οποία καλείται να αποφασίσει ο ελληνικός λαός την Κυριακή, δεν είναι η Ευρώπη που από αυτό εδώ το ιστορικό κτίριο ενέταξε την Ελλάδα στην ΕΟΚ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν είναι η Ευρώπη των ίσων, των εθνών-κρατών. Είναι η Ευρώπη μιας παγκοσμιοποίησης, μιας νέας τάξης πραγμάτων, που τα συνταγματικά κατοχυρωμένα όργανα έχουν υποκατασταθεί από μη θεσμικά όργανα, όπως το Eurogroup. Βλέπουμε τη γερμανική επικυριαρχία να προχωρά και τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, στο άτυπο όργανο που λέγεται Eurogroup, να αποφασίζει για το μέλλον των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Δεν μιλήσαμε ακόμα για θέματα τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα τη νεολαία της Ευρώπης. Θέλω αυτό να το επισημάνω στους 550 χιλιάδες νέους ψηφοφόρους. Χαίρομαι που έγινε αποδεκτή η πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή για την ψήφο στα 17, για το δίπλωμα αυτοκινήτου στα 17, για την συμμετοχή των 17άρηδων στα κοινά. Επίσης θεωρώ ότι είναι πλέον η ώρα να μειωθεί το όριο ηλικίας από τα 25 στα 18, γιατί όχι και στα 17 χρόνια, για τις υποψηφιότητες στη Βουλή των Ελλήνων και στην Ευρωβουλή. 

 

Οι νέοι της Ευρώπης αντιμετωπίζουν προβλήματα, για τα οποία οι πολιτικές δυνάμεις δεν βλέπω να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα. Για τους νέους, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα πτυχία τους, οι σπουδές τους, η ανεργία, ηεπαγγελματική κατάρτιση, η ισότητα των σπουδών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το περιβάλλον. Το περιβάλλον, το οποίο έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, το βλέπουμε στην Ελλάδα πάρα πολύ έντονα. 

 

Είναι η αγροτική ανάπτυξη και κατά πόσο οι ευρωπαϊκές πολιτικές που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη μπορούν να φέρουν νέους αγρότες στην παραγωγή. Είναι η αλιεία. Με πήρε χθες τηλέφωνο ο φίλος μου, ο πρόεδρος των ψαράδων Καλύμνου, και μου είπε ότι «για την αλιεία δεν είπατε τίποτα». Έχει δίκιο. Δεν συζητήσαμε για αυτά που πρέπει να λέμε στην Ευρώπη. Σήμερα, οιι Έλληνες αλιείς περνάνε δύσκολα, γιατί υπάρχουν ξεχωριστές ρυθμίσεις για τις διάφορες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βλέπουμε παραδοσιακά εργαλεία να λειτουργούν στην Ιταλία και στην Ισπανία και στην Ελλάδα να μην είναι αποδεκτά. Μιλάω για τη βιντζότρατα, για τους παράκτιους αλιείς, για την καταστροφή που γίνεται σε συγκεκριμένα είδη και τη μη προστασία που υπάρχει στις θάλασσες μας. Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και τα οποία αν θέλετε δεν βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του εθνικού διαλόγου, αλλά θα πρέπει να βρίσκονται στην Ευρώπη. 

 

Δεν θέλω να καθυστερήσω πολύ με την εισαγωγική μου ομιλία. Θέλω μόνο,πριν σας δώσω το λόγο και απαντήσω στις ερωτήσεις όλων των μέσων, να σας πω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε δική μας πρόταση για την Ευρώπη. Η πρότασή μας έχει να κάνει με τη διατήρηση του status quo των εθνών – κρατών. Εμείς είμαστε αντίθετοι με την πολιτική την οποία χαράσσουν τα μεγάλα κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και η Αριστερά. Όλοι μαζί έχουν αποδεχθεί την ευρωπαϊκή ενοποίηση, η οποία γίνεται μέσω της τραπεζικής ενοποίησης. Ουσιαστικά αλλοιώνουν το όραμα των μεγάλων ηγετών και δημιουργών της Ευρώπης, του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που μιλούσαν για μια Ευρώπη των εθνών  κρατών. Εδώ βλέπουμε να γίνεται μια προσπάθεια υποστολής των σημαιών, μετατροπής των χωρών σε νομαρχίες, απαξίωσης των θρησκειών, των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων της κάθε χώρας.

 

Βλέπουμε μια προσπάθεια να καταργηθεί η ισότητα του Βορρά με τον Νότο, της Ανατολής με τη Δύση, των φτωχότερων με τις ισχυρότερες χώρες. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να επανέλθει η Ευρώπη στην Ευρώπη των ίσων, στην Ευρώπη των εθνών – κρατών, στην Ευρώπη  όπου θα αποφασίζονται δημοκρατικά και όχι με τη δύναμη των ισχυρών οι πολιτικές που θα αφορούν όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολίτες της.

 

Θέλω, επίσης, να σας πω ότι, κατά την διάρκεια αυτού του προεκλογικού αγώνα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αντιμετωπίσαμε μια πολύ ισχυρή επίθεση, αυτή τη φορά όχι από τα μέσα ενημέρωσης, πέραν των γνωστών,αλλά από τις περίφημες εταιρείες δημοσκοπήσεων. Βλέπουμε ακόμα και σήμερα δημοσκοπικές εταιρείες να μας διπλασιάζουν το ποσοστό σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, έχοντας συγκεκριμένη λογική λειτουργίας, η οποία φτάνει στα όρια της απάτης. Δεν λογίζονται ψήφοι, για τις οποίες έχουμε διασταυρώσει ότι έχουν δοθεί. Προσπαθούν να επηρεάσουν έστω και τις τελευταίες ώρες την κοινή γνώμη.

 

Θέλω να σας πω, ότι τα όρια έχουν εξαντληθεί. Πέραν του θεσμικού πλαισίου,το οποίο εμείς επιμένουμε να αλλάξει, έχω ήδη δώσει εντολή στο νομικό επιτελείο να καταθέσει μηνύσεις για απάτη σε εταιρείες δημοσκοπήσεων και συγκεκριμένα στη Metron Analysis, όπου διαπιστώσαμε ότι συγκεκριμένες ψήφους που έδωσαν στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, δεν προσμετρούνται. Θα κατατεθούν και αγωγές και παράλληλα θα κινηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες για να σταματήσει αυτή η σπέκουλα. Τους ζήσαμε στην διάρκεια του δημοψηφίσματος όπου το «ναι» έγινε «όχι», τους θυμόμαστε στο παρελθόν με τις διαφορές που έδιναν στα κόμματα, τους ζήσαμε όταν έδιναν τον Σημίτη «καταλληλότερο», 
αλλά πλέον η προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης και τρομοκράτησης του ελληνικού λαού έχει ξεπεράσει τα όρια της αποδοχής.

 

Θα είμαστε έτοιμοι, την Κυριακή το βράδυ, για να ξεκινήσουμε τον προεκλογικό αγώνα για τις εθνικές εκλογές. Θεωρώ ότι πλέον δεν έχουμε την πολυτέλεια να προχωρήσουμε σε μια προεκλογική περίοδο μέχρι τον Οκτώβριο. Ιδιαίτερα οι συμφωνίες για την ενέργεια, τα εθνικά θέματα, η προκλητικότητα της Τουρκίας, αλλά και η οικονομία, που πράγματι αυτή τηστιγμή έχει μπει σε καλές ράγες και ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να απολαμβάνει τα πρώτα αποτελέσματα, δεν μπορούν να σταματήσουν για προεκλογικούς λόγους.

 

Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή απαιτείται η σύμπνοια του έθνους, κοινή γραμμή στα εθνικά μας θέματα και γιατί όχι κοινή γραμμή και στα θέματα της οικονομίας. Είναι αλήθεια ότι παρότι υπάρχουν ελαφρύνσεις για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού η υπερφορολόγηση έχει χτυπήσει κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Έρχεται η ανάπτυξη, αλλά δεν μπορεί να περιμένει μια μακρά προεκλογική περίοδο. Θα επιδιώξουμε, λοιπόν, την άμεση διενέργεια εκλογών και αν δεν γίνει αυτό, τουλάχιστον τη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής πολιτικής, η οποία θα γίνει αποδεκτή από το σύνολο του ελληνικού λαού».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ