Το Δ.Ν.Τ. ομολόγησε το έγκλημα. Ας θυμηθούμε τώρα την ερώτηση του Προκόπη Παυλόπουλου το 2011, που αποκάλυπτε αυτό που σήμερα ομολογεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με στοιχεία.

img 1272

Δείτε τι γράφαμε τον Νοέμβριο του 2011:

Επειδή έχουμε μία εφεση να μελετούμε την κοινοβουλευτική δραστηριότητα για να ξέρουμε και με ποιούς έχουμε να κάνουμε, είδαμε μία σύντομη ερώτηση – αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, που αν την ερμηνεύουμε σωστά, αποκαλύπτει ένα Εθνικό έγκλημα. Επαναλαμβάνουμε, ΑΝ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ, και είναι αρκετά συγκεκριμένη, ο Παυλόπουλος εχει χτυπήσει μία φλέβα που ενδέχεται να οδηγήσει υπουργούς, διοικητές τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων στο ειδικό δικαστήριο. 

Σύμφωνα με την σύντομη έρευνα που κάναμε, η κυβέρνηση Καραμανλή άφησε τα ασφαλιστικά ταμεία με Ελληνικά ομόλογα αξίας περί τα 9,5 Δις Ευρώ. Προσέξτε, μιλάμε για 9 δις ΥΓΕΙΩΝ τότε Ελληνικών ομολόγων, “ακούρευτων”, με χαμηλά Spreads.

Σήμερα λοιπόν, με μία έρευνα υπολογίσαμε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία κατέχουν ομόλογα ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ύψους 24,5 δις ΠΡΟ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ! Δηλαδή ως φαίνεται, κάποιοι πήραν την απόφαση και τριπλασίασαν την έκθεση των ασφαλιστικών ταμείων σε επισφαλή πλεον ομόλογα, την ίδια στιγμή που η διαδικασία κουρέματος είχε αρχίσει!

Ο Παυλόπουλος στην ερώτηση του αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες αγοράς ομολόγων που συμπίπτουν με τις “αποφάσεις” των εταίρων αλλά και με μία έρευνα που έκανε ο Πόρτα – Πόρτα και αφορά μετακινήσεις ομολόγων από Γερμανικές τράπεζες και ιδιώτες επενδυτές, αλλά ψάχναμε το που…

Αναζητήσαμε επίσης αποφάσεις των ΔΣ των ασφαλιστικών ταμείων για αυτές τις αγορές αλλά στάθηκε αδύνατο να βρούμε οποιαδήποτε πάνω στις συγκεκριμένες πράξεις. ΑΡΑ; Το πιθανότερο είναι να έγινε με εντολή της διοίκησης της ΤτΕ! Χωρίς ποτέ να υπάρχει απόφαση των διοικητών των ασφαλιστκών ταμείων…

Αντιλαμβάνεστε εάν τ0 έχουμε πιάσει σωστά, τι πρέπει να επακολουθήσει αλλά και τις συνέπειες για το ασφαλιστικό σύστημα.. Μεταφέρουμε λοιπόν αυτούσια την ερώτηση και αναζητούμε και εμείς (Πόρτα – Πόρτα ,bondholder, ΑΠ) συγκεκριμένες απαντήσεις.

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

(Άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής)

Προς τον

κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Προκειμένου να γίνει γνωστή η εξέλιξη της σύνθεσης του δημόσιου χρέους της Χώρας κατά την τελευταία τριετία, καθώς και προκειμένου να διαφανεί αν, σε ποιο βαθμό και μέσω ποίων, ενδεχομένως, επιχειρήθηκαν, στον τομέα αυτόν, κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος της εθνικής οικονομίας (π.χ. ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων, ελληνικών Τραπεζών κλπ), ιδίως σε περιόδους λήψης εξαιρετικά κρίσιμων οικονομικών αποφάσεων

ΖΗΤΩ

          Την κατάθεση των ακόλουθων εγγράφων με τ’ αντίστοιχα στοιχεία:

  1. I.      Πρώτον, αναλυτικό πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ποιοί ήταν, διαδοχικώς, οι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στις 31/12/2008, στις 31/12/2009, στις 30/4/2010, στις 31/12/2010 και στις 30/9/2011.  Συγκεκριμένα ζητώ από τον πίνακα αυτόν και τ’ αντίστοιχα στοιχεία να προκύπτει, σαφώς και μ’ εξειδικευμένο τρόπο, η ονομαστική αξία των ομολόγων που κατείχαν κατά την περίοδο αυτή τα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι Έλληνες ιδιώτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι τράπεζες της αλλοδαπής και οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες χωριστά. Ειδικώς για της τράπεζες της αλλοδαπής ζητώ η ομαδοποίηση για τις συγκεκριμένες ως άνω ημερομηνίες να γίνει με βάση τη χώρα της έδρας τους.
  2. II.   Δεύτερον, αναλυτική κατάσταση, από την οποία να προκύπτει η ημερομηνία έκδοσης και λήξης των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία αφορά το προηγούμενο αίτημά μου.

 

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2011

Ο αιτών Βουλευτής

Προκόπης Παυλόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ