Οι «αυταπάτες» και η αντιλαϊκή πολιτική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν υπερψηφίστηκε η Ν.Δ. 

Ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε!

Γράφει ο Μαγια

Αναμενόμενο το εύρος της ηχηρής αποδοκιμασίας του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ; 

Μάλλον ναι, εάν αναλογιστούμε, το διεστραμμένο τής υπόθεσης. Πως το Μαξίμου, μετά τις «αυταπάτες» του, εισηγήθηκε και υπερασπίστηκε μια το ίδιο αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη και συντηρητική πολιτική με τη ΝΔ τού «λίγου» Μητσοτάκη, που «τον κάνει κάθε φορά μια χαψιά ο Τσίπρας, στη Βουλή», χρησιμοποιώντας, ταυτόχρονα, μια ψευδοαριστερή ρητορική και μια άνευ προηγουμένου υποτίμηση της λογικής. 

Θα ήταν εύκολο να καταχερίσουμε τους «λωτοφάγους» ψηφοφόρους, που γοητεύτηκαν από το παραμύθι του Κ. Μητσοτάκη, για καλύτερες μέρες, επιβραβεύοντας, επί της ουσίας, τον μεταπολιτευτικό συρφετό, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και τη νεοαποικιοκρατία. 

Η ευρωψήφος της Κυριακής ήταν ψήφος διαμαρτυρίας και καταδίκης της αυτοαναγορευόμενης «αριστερής» κυβέρνησης, που επί τέσσερα συναπτά έτη εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής. 

Δεν υπερψηφίστηκε η Ν.Δ. Ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίστηκε, επειδή απέκτησε καθεστωτική νοοτροπία, υπεροπτικές αντιλήψεις και συμπεριφορές και επί πλέον βολεύτηκε ή απορροφήθηκε από το «σύστημα», ξένο και εγχώριο, που υποτίθεται ότι πολεμούσε.

Κοντολογίς, ο ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε αυτούς που ενέπνευσε και τους έκανε να νοιώσουν ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει άλλος δρόμος και πως, τουλάχιστον, υπάρχει μια άλλη αντίληψη στον τρόπο διαχείρισης της εξουσίας. Υπό αυτήν την έννοια ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ τιμωρείται για την ασέλγεια σε βάρος της αριστεράς. 

Η τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, είναι το λιγότερο. Το βάρος αυτής της τιμωρίας πέφτει εν τέλει στον λαό, ο οποίος είναι αδύνατον να μην αντιλαμβάνεται ότι, ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. 

Αλλά, ακόµη και ηττηµένος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει έναν πολιτικό κοµήτη, όπως εύχονταν όσοι επένδυσαν στη γραµµή της «στρατηγικής ήττας» του. Αρκεί σε πρώτη φάση να καταθέσει στην κρίση των πολιτών ένα ξεκάθαρο προοδευτικό  προγραμματικό πλαίσιο, ώστε να συγκρίνουν και να επιλέξουν. Και σε δεύτερη φάση να κάνει έναν ουσιαστικό προεκλογικό αγώνα, όχι σαν αυτόν που μόλις ολοκλήρωσε…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ