Κάποιοι θριαμβολογούν, κάποιοι άλλοι αναρωτιούνται, ΟΥΔΕΙΣ όμως ανησυχεί από την επικράτηση στη Ροδόπη του κόμματος του Ερντογάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

b8834b2f d7c4 4cfc ac05 b1e0238687a5Την ώρα που ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας έχει βαφτεί ως επί το πλείστον με μπλε χρώμα, προβληματισμό προκαλεί το “λευκό” στη Βορειοανατολική Ελλάδα, στη Ροδόπη και την Ξάνθη. Το λευκό απεικονίζει (ώρα 2:40 π.μ. της Δευτέρας) το ποσοστό του 36,46 στη Ροδόπη, για το Κινημα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, που ελέγχει απόλυτα ο Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του τουρκικού προξενείου, αλλά και το ποσοστό του 18,48% στην Ξάνθη. (Στην Ξάνθη υποχώρησε αρκετά τις πρωινές ώρες. Προηγείται, προς το παρόν, η Νέα Δημοκρατία με 26,32%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ).
Ωστόσο νωρίτερα το ποσοστό του ΚΙΕΦ και στην Ξάνθη ήταν πολύ υψηλότερο, με τη Ν.Δ. να ανεβαίνει τμηματικά.
Στη Ροδόπη και την Ξάνθη είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο και σε κανέναν δεν πρέπει να διαφεύγει πως προηγείται το μειονοτικό κόμμα “ΚΙΕΦ”, το οποίο -επαναλαμβάνουμε- έχει δημιουργηθεί από την Τουρκία, η οποία ασκεί τον πλήρη έλεγχο.
8ef1d9cb 5656 4579 8e73 4453a665bda9
Το προξενείο της Τουρκίας, έχει παίξει τον δικό του ρολο, ενώ τα στελέχη του πρωτοστατούν παντα, όπως είχε φανεί και στις σχετικά πρόσφατες επισκέψεις τόσο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλουτ Τσαβουσογλου, αλλά και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: https://hellasjournal.com/2019/05/sti-rodopi-kai-ti-xanthi-to-komma-toy-erntogan-kyriarchei-megalos-pleon-o-kindynos/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ