Οι αγορές αποτιμούν θετικά τις εξελίξεις: Ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά ομόλογα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img 9750

Οι αγορές είναι ο καθρέφτης της οικονομίας. Και αυτό το φωνάζουμε εδώ και 11 χρόνια, δεν θα αλλάξουμε τώρα για πολιτικάντικους λόγους. Οι αγορές λοιπόν εκτιμούν θετικά τις εξελίξεις άρα η Ελλάδα θα μπορεί να βγει στις αγορές με εξαιρετικούς όρους μετά τις εκλογές. Και αυτό θα είναι το πρώτο τεστ για την νέα Κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή. Ειδικά σε περίπτωση που εκλεγεί πρωθυπουργός ο κύριος Μητσοτάκης. Εκεί θα δούμε τι θα κάνει. Εάν βγει στις αγορές με αξιώσεις, οι οποίες όπως φαίνεται του στρώνουν το χαλί, αυτό θα είναι ένα εξαιρετικά καλό δείγμα. Εάν όμως αντιγράψει το έγκλημα του Γιώργου Παπανδρέου το 2010, όταν οι αγορές του προσέφεραν 25 δις και αυτός τις έβριζε επειδή είχε προσυμφωνήσει την χρεοκοπία της χώρας και την έλευση του ΔΝΤ, τότε θα ξέρουμε τι μας περιμένει.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,044% με πτώση της τάξεως του 2,84% από χθες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από την περασμένη εβδομάδα, πριν από τις κάλπες της Κυριακής δηλαδή, η απόδοσή του έχει καταγράψει εντυπωσιακή «βουτιά» της τάξεως του 12% σχεδόν. Υπενθυμίζεται πως το 10ετές ομόλογο εκδόθηκε στις αρχές Μαρτίου με απόδοση 3,90%.

Παράλληλα, εξίσου ισχυρή είναι η πτώση που σημειώνεται στην απόδοση του 5ετούς ομολόγου. Συγκεκριμένα, το yield του 5ετούς διαμορφώνεται στο 1,906% με πτώση 3,1% από χθες, ενώ από την περασμένη εβδομάδα η πτώση αγγίζει το 13% περίπου. Το 5ετές ομόλογο εκδόθηκε τον Ιανουάριο με απόδοση 3,6%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ