Ταξίδι πάνω από τους ωκεανούς σε ένα λεπτό (βίντεο)

keimeno timelapse
Το βίντεο που τραβήχτηκε από τον αστροναύτη της NASA Νικ Χέιγκ (Nick Hague), δείχνει πώς είναι ένα ταξίδι πάνω από τη γήινη ατμόσφαιρα σε χρόνο ρεκόρ.

Σε αυτό συμπυκνώθηκαν περίπου 30 λεπτά τροχιάς του ISS ή το ένα τρίτο του χρόνου που χρειάζεται ο σταθμός για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον πλανήτη μας, από τον Ειρηνικό προς τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Ο αστροναύτης έγραψε στο Twitter ότι ήταν «φοβερό να βλέπεις τα σύννεφα να εξαφανίζονται μέσα στις σκιές».
Ο Hague επιβιβάστηκε στον Διαστημικό Σταθμό στις 14 Μαρτίου και αναμένεται να επιστρέψει από το εξάμηνο ταξίδι του στο Διάστημα τον Οκτώβριο του 2019.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από την απεριόριστη ομορφιά της γήινης ατμόσφαιρας, είδε και άλλα πιο προσωπικά πράγματα να συμβαίνουν.
«Δύο μήνες στη διαμονή μου στον ISS! Ποια είναι η προσαρμογή στη ζωή στο Διάστημα; Η πλάτη μου απλώθηκε λόγω έλλειψης βαρύτητας και τώρα είμαι τώρα πέντε εκατοστά ψηλότερος», ανέφερε στο Twitter!
«Οι μετατοπίσεις υγρών με κάνουν να αισθάνομαι λίγο μπουκωμένος, και τα δάχτυλα των ποδιών μου έχουν κάλλους αφού τα χρησιμοποιούμε σαν χέρια στα κιγκλιδώματα».
Ο ISS κάνει μια περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά καταγράφοντας την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας. Σε αυτόν βρίσκονται αστροναύτες, οι οποίοι πραγματοποιούν μια σειρά πειραμάτων, όπως για χρήση ρομποτικών βοηθών, για προηγμένα βιοϊατρικά προϊόντα και πολλά άλλα.
.
https://twitter.com/NASA/status/1133932481483354113
.
Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια: Snoopit24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ