14/04/2021

Τι κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις Τσίπρα σε Καραμανλή-Παυλόπουλο

img 1423

Του Νίκου Ελευθερόγλου

Τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης σύγκρουση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το Καραμανλικό στρατόπεδο. 

Αίφνης το Μαξίμου, ανακάλυψε την κακιά…δεξιά, τον Κώστα Καραμανλή αλλά εσχάτως και τον Προκόπη Παυλόπουλο και άρχισε τις ανοίκειες επιθέσεις. Το ωραίο είναι ότι μέχρι τώρα οι καραμανλικοί τα…άκουγαν από το σύστημα Μητσοτάκη ως “προδότες”, που στήριζαν τον Τσίπρα, τώρα τα …ακούνε από το σύστημα Τσίπρα, γιατί στηρίζουν τον Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό ο κ. Τσίπρας, συνειδητοποιώντας, την ήττα που έρχεται στήνει το νέο του πολιτικό αφήγημα. Και σε αυτό δεν χωράνε οι…καραμανλοτσιπραίοι, όπως τους αποκαλούσαν. Ο κ. Τσίπρας ανακαλύπτει τον Βενιζέλο (τον Ελευθέριο για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις) , τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και το…ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να κτίσει το προφίλ του αντιδεξιού ηγέτη της κεντροαριστεράς, λησμονώντας το πόσα οφείλει στην…κακιά δεξιά και στον Πάνο Καμμένο στους οποίους οφείλει το ότι έγινε πρωθυπουργός.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συντονισμένα και μεθοδικά προσπαθεί να κτυπήσει τους Καραμανλικούς, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στον δεύτερο χρωστάει πολλά, μια και είναι ο άνθρωπος που κράτησε όχι μόνο τον Τσίπρα στην κυβέρνηση, με τους χειρισμούς του, αλλά και την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Ο κ. Παυλόπουλος είναι αυτός που..μετ εξέλιξε τον “μικρό ΑΛέξη” σε έναν ώριμο πρωθυπουργό, ο οποίος άρχισε να γίνεται αποδεκτός.

Το Μαξίμου ισχυρίζεται ότι έφτασε στην ρήξη με τον πρώην πρωθυπουργό, γιατί εάν και ο κ. Τσίπρας, ποτέ μέχρι εσχάτως δεν είχε μιλήσει εναντίον του Κ.Καραμανλή, εκείνος τα βρήκε με τον Μητσοτάκη, για να γίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας, και επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα, για τους χειρισμούς του στο Σκοπιανό και για τον δεύτερο ότι δεν υπογράφει το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

Μόνο που το παραμύθι του κ. Τσίπρα,μπορεί να είναι καλό για το νέο ακροατήριό του, αλλά δεν έχει δράκο. Ο μεν πρώτος από την πρώτη στιγμή είχε διαφωνήσει και μάλιστα δημόσια για τους χειρισμούς Τσίπρα, στο εθνικό θέμα, ενώ ο δεύτερος εδώ και καιρό είχε ξεκαθαρίσει στον πρωθυπουργό ότι δεν πρόκειται να υπογράψει.

Τον κ. Τσίπρα, δεν τον τσίμπησε λοιπόν καμία μύγα. Απλώς γνωρίζει ότι για να σταθεί την επόμενη μέρα, πρέπει να δημιουργήσει αντιδεξιά σύνδρομα. Για αυτό και δεν διστάζει να στοχοποιήσει τους καραμανλικούς. Αν μη τι άλλο από τη μια χαϊδεύει τα αυτιά του Παπανδρέου και του παλιού ΠΑΣΟΚ, που δεν μπορούν ακόμη να ξεπεράσουν την συντριβή τους από τον Καραμανλή, και ότι σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη κα παραμένει αγαπητός στον κόσμο και από την άλλη τους σκληρούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας πάτησε το κουμπί της ρήξης. Εαν του βγει, θα το δείξει ο χρόνος.

Νίκος Ελευθερόγλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ