Τζανακόπουλος: Το σχέδιο της ΝΔ είναι βόμβα για τη δημόσια ασφάλιση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το ασφαλιστικό που προωθεί η ΝΔ είναι ένα ασφαλιστικό που δημιουργεί τεράστια τρύπα στα επικουρικά ταμεία. Αυτή την τρύπα είτε θα κληθεί να την καλύψει ο προϋπολογισμός είτε- με βάση τα λεγόμενα του κυρίου Μητσοτάκη την προηγούμενη περίοδο- θα επανέλθει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και επέμεινε ότι το σχέδιο της ΝΔ «θέτει τα χρήματα των νέων ασφαλισμένων σε κίνδυνο, καθώς πλέον, για να έχουν πολύ μεγάλες αποδόσεις, θα πρέπει να επενδύονται σε προϊόντα με χρηματοδοτικούς κινδύνους».
Αν υπάρξουν δυσμενή πιστωτικά γεγονότα, θα υπάρξουν καταρρεύσεις ασφαλιστικών εταιρειών, έτσι το κράτος θα πρέπει να εγγυηθεί τις συντάξεις διαφορετικά θα χαθούν τα χρήματα των ασφαλισμένων, είπε ο κ. Τζανακόπουλοςκαι υπογράμμισε ότι με το σχέδιο που σκοπεύει να υλοποιήσει η ΝΔ, αν και εφόσον κερδίσει τις εκλογές, βάζει βόμβα στα θεμέλια του συστήματος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
«Η πρόταση της ΝΔ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Κόβει την ροή χρήματος από τους νέους εργαζόμενους προς το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, ροή χρήματος με την οποία πληρώνονται οι σημερινοί συνταξιούχοι», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και αναφέρθηκε σε δήλωση του κ. Μητσοτάκη, στη Βουλή, ότι τάσσεται υπέρ της επαναφοράς της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία. «Αυτό σημαίνει ότι εφόσον τα επικουρικά ταμεία δεν έχουν χρηματοροή που να εγγυάται το ύψος των σημερινών συντάξεων, οι συντάξεις θα περικόπτονται αυτόματα», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκηςθα δημιουργήσει «συνθήκες έκρηξης στο ασφαλιστικό για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ