23/04/2021

Ρεσάλτο Βρετανών κομάντο σε τάνκερ με προορισμό τη Συρία

Μέλη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων πεζοναυτών (Royal Marines) μπλόκαραν πετρελαιοφόρο με προορισμό τη Συρία, καθώε θεωρείται ότι παραβιάζει τις κυρώσεις της ΕΕ, δήλωσε η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ.

Οι αρχές δήλωσαν ότι υπήρχε λόγος να πιστεύουν ότι το πλοίο, που ονομάζεται Grace 1, μεταφέρει αργό πετρέλαιο στο διυλιστήριο του Banias στη Συρία.
Το διυλιστήριο υπόκειται σε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Συρίας, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.
Ο Fabian Picardo επαίνεσε τη γενναιότητα των πεζοναυτών που έθεσαν το πλοίο υπό περιορισμό.
“Να είστε σίγουροι ότι το Γιβραλτάρ παραμένει ασφαλές και αφοσιωμένο στη διεθνή νομική τάξη που βασίζεται σε κανόνες”, είπε, ευχαριστώντας τις αστυνομικές, τελωνειακές και λιμενικές αρχές για τη συμμετοχή τους στην κράτηση του πλοίου.
Οι λιμενικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες ασφαλείας του Γιβραλτάρ σταμάτησαν το δεξαμενόπλοιο και το φορτίο του το πρωί της Τετάρτης με τη βοήθεια των πεζοναυτών.
Ο κ. Picardo δήλωσε ότι έχει απευθυνθεί στους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να δώσουν λεπτομέρειες για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hCTBw_J8f1U&w=750&h=422]
.
Το καθεστώς κυρώσεων κατά της Συρίας από την ΕΕ, το οποίο θεσπίστηκε τον Μάιο του 2011, περιλαμβάνει κυρώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στο εμπόριο και τις μεταφορές.
Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας χαιρέτισε την “αποφασιστική δράση” των αρχών του Γιβραλτάρ.
https://www.gibraltar.gov.gi/press-releases/detention-of-super-tanker-the-grace-1-5095

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ