Είμαστε κι εμείς, αλλά είναι και οι άλλοι… -Απόρρητα έγγραφα μονάδας χημικών όπλων βρέθηκαν στα σκουπίδια!

Απόρρητα έγγραφα σχετικά με την περιβόητη μονάδα χημικών όπλων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Porton Down βρέθηκαν πεταμένα σε κάδο απορριμμάτων σε πάρκινγκ αυτοκινήτων στο βόρειο Λονδίνο.

Αφότου ανώνυμη πηγή ενημέρωσε την εφημερίδα για τα έγγραφα, χιλιάδες σελίδες ανακτήθηκαν από δημόσιο κάδο απορριμμάτων και φέρεται να περιείχαν εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των χημικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών του εξοπλισμού των φρουρών και των διευθύνσεων τους, τις ευθύνες των περιπολιών και ακόμη και των κωδικών πρόσβασης των υπολογιστών, γραμμένες σε απλό κείμενο, αναφέρει η εφημερίδα Daily Mirror.
Τα έγγραφα χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80 έως το 2017, αναφέρει η έκθεση.
Ένας ειδικός στον τομέα των πληροφοριών που επικαλείται η Mirror, χαρακτήρισε την ανακάλυψη «όνειρο κάθε τρομοκράτη», προσθέτοντας ότι ο κάδος ήταν ένας γνωστός στόχος για τους άστεγους οι οποίοι «βουτούσαν» αναζητώντας τρόφιμα και αγαθά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε έρευνα, με τον πρώην υπουργό Sir Malcolm Rifkind, να ηγείται της έρευνας. Το υπουργείο επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.
«Αυτό 100 τοις εκατό θα μπορούσε να έχει τελειώσει καταστροφικά. Κάποιος κάπου δεν έκανε τη δουλειά του», δήλωσε ένας πρώην αστυνομικός που είχε σχέση με την εγκατάσταση στο Porton Down, σύμφωνα με τη Mirror. «Αυτό που θα μπορούσε να συμβεί είναι πολύ χειρότερο από αυτό που συνέβη».
Η εγκατάσταση του Porton Down, η οποία αρχικά ανέπτυξε χημικά όπλα κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, επανήλθε ξανά στο προσκήνιο μετά την εικαζόμενη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου αξιωματικού πληροφοριών Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια στην πόλη Salisbury, καθώς και της δηλητηρίασης δύο υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου στο Amesbury το 2018.
Ενώ οι επίσημες αναφορές ανέφεραν ότι ειδικοί συμμετείχαν στη διερεύνηση των δηλητηριάσεων, πολλοί σημείωσαν ότι η εγκατάσταση ήταν ύποπτα κοντά στις δύο πόλεις όπου έλαβαν χώρα οι δηλητηριάσεις.
Σύμφωνα με την έκθεση της εφημερίδας Mirror, η μονάδα διατηρεί ακόμη αποθέματα εξαιρετικά θανατηφόρων ουσιών, συμπεριλαμβανομένου του ιού Ebola και του νευροτοξικού παράγοντα Sarin.
Πηγή: sputniknews.com
Μετάφραση-επιμέλεια: olympia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ