Το πρώτο που θα πρέπει να κάνει ο Μητσοτάκης είναι να ελέγξει την εσωκομματικη αντιπολίτευση του.

Ήδη δημιουργείται ένα κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ που ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών παρά πολύ ψηλά για τις δυνατότητες όχι μόνο του Μητσοτακη αλλά και οποιουδήποτε άλλου ήταν στη θέση του.
Συγκκριμενα κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα πως η ΝΔ έχει την μεγαλύτερη εκπροσώπηση στην ευρωβουλή, είναι μέλος της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής ομάδας, ελέγχει τις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας και στο μεγαλύτερο μέρος των δήμων βρίσκονται στο τιμόνι γαλάζιοι δήμαρχοι.
Ολα αυτά δημιουργούν θεωρητικά ένα πολιτικό παράδεισο για την γαλάζια κυβέρνηση που ερχέται καθώς το κόμμα θα ελέγχει όλο τον κρατικό μηχανισμό πλέον σε κάθε του μορφή.
Βεβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά γιατί οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που έχει στο μυαλό του ο Μητσοτάκης για να γίνουν πραγματικότητα απαιτούν ρήξεις με νοοτροπίες και συμφέροντα κοινωνικών ομάδων πέρα από την πολιτική τους τοποθέτηση.
Ετσι μπαίνει ο πήχης επίτηδες ψηλά για τον Μητσοτακη  από το ίδιο του το κόμμα ώστε σε κάθε δυσκολία η εσωκομματικη αντιπολίτευση να ορθώνει το ανάστημα της.
Η παγίδα έχει στηθεί. Ο Μητσοτάκης το ξέρει. Το ερωτημα είναι αν θα ξεφύγει ή θα την πατήσει κάποια στιγμή στην πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ