Δύο από τους μεγαλύτερους εμπόρους κοκαΐνης στον κόσμο συνελήφθησαν στη Βραζιλία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε τη Δευτέρα δύο Ιταλούς μαφιόζους, οι οποίοι θεωρούνται από τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές κατά των ναρκωτικών, ότι είναι οι κύριοι ντίλερς κοκαΐνης στον κόσμο.

Ο Nicola Assisi, 61 ετών, μέλος της ομάδας οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας ‘Ndrangheta συνελήφθη μαζί με τον γιο του Πάτρικ, 36 ετών, ο οποίος κατηγορείται επίσης για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Οι Assisi συνελήφθησαν σε πολυτελές σπίτι στο Praia Grande, παραθαλάσσιο οικισμό της ακτής του Sao Paulo – μια περιοχή που θεωρείται ότι «κυβερνάται» από το καρτέλ ναρκωτικών Primer Comando da Capital.
Οι Assisi είναι από τους ισχυρότερους και πιο επιτυχημένους ντίλερς κοκαΐνης της Ndrangheta, καταδικασμένοι για διεθνή διακίνηση ναρκωτικών από το Δικαστήριο του Τορίνο. Ο Nicola Assisi είχε ήδη καταδικαστεί σε 14 χρόνια φυλάκισης το 2007. Το 2014 συνελήφθη και πάλι στην Πορτογαλία, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει από τη χώρα πριν εκδοθεί στην Ιταλία.
Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Paranà και του Σάο Πάολο δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Δευτέρας, ότι η ‘Ndrangheta ελέγχει τουλάχιστον το 40% του παγκόσμιου εμπορίου κοκαΐνης.
Σύμφωνα με μια μελέτη του ερευνητικού ινστιτούτου Demoskopika το 2013, η Ndrangheta έβγαλε περισσότερα χρήματα από τη Deutsche Bank και τη McDonald’s μαζί, με κύκλο εργασιών 53 δισ. Ευρώ (£ 44 δισ.).
Η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη σε συνεργασία με τους Carabinieri του Τορίνο.
Η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η πρόσφατη κατάσχεση ενός τόνου κοκαΐνης στο Santos, ήταν μέρος της έρευνας και ότι οι περισσότερες από τις πρόσφατες κατασχέσεις κοκαΐνης σε αυτό το λιμάνι μπορεί να σχετίζονται με αυτό το δακτύλιο ναρκωτικών.
Οι Nicola και Patrick Assisi είχαν έδρα τη Βραζιλία τουλάχιστον από το 2013. Ο Νικόλα είχε συλληφθεί για λίγο στη Λισαβόνα, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει το 2016. Έκτοτε η αστυνομία του μισού πλανήτη τους κυνηγούσε.
occrp.org

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ