Όταν κοιτάς από ψηλά…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ματιές στον κόσμο από ψηλά

Μπουρζ Καλίφα, Ντουμπάι, ΗΑΕ
Με ύψος 828 μέτρων ο πύργος Μπουρζ Καλίφα είναι το υψηλότερο κτήριο του κόσμου. Μπουρζ στα αραβικά σημαίνει πύργος. Η είσοδος στο κτήριο είναι ακριβή, μπορεί ωστόσο να προσφέρει κάποιες στιγμές ευτυχίας. Η θέα από τον όροφο 148 σε ύψος 555 μέτρων σου κόβει πραγματικά την ανάσα.
Ο Πύργος Κάντον, Γκουαντζού, Κίνα
keimeno psila1
Όταν ο πύργος ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010 για κάποιους μήνες ήταν το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο με ύψος 600 μέτρων. Για όσους έχουν γερά νεύρα σε ύψος 433 μέτρων λειτουργεί το τραμ “Bubble”. Μέσα στα γυάλινα κουβούκλια μπορεί κανείς να απολαύσει την πανοραμική θέα.
Ο Πύργος Ζιν Μάο, Σανγκάη, Κίνα
keimeno psila2
Βρίσκεται στην καρδιά της μεγαλούπολης και έχει ύψος 420 μέτρων. Με ένα ασανσέρ εξπρές μπορεί κανείς μέσα σε 45 δευτερόλεπτα να φθάσει στον 88ο όροφο. Όσοι θέλουν μπορούν να απολαύσουν τη θέα μέσα από το γυαλί και όσοι έχουν το θάρρος απ’ έξω με μια ζώνη ασφαλείας μήκους 1,20 μέτρων και φυσικά κράνος.
Το Μαργαριτάρι της Ανατολής, Σανγκάη, Κίνα
keimeno psila3
Το Μαργαριτάρι της Ανατολής, το οποίο παραδόθηκε το 1995, δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό λόγω του χρώματος αλλά και το κτήριο που ξεχωρίζει σε ολόκληρη την πόλη. Έντεκα μεγάλες γυάλινες σφαίρες διαφορετικού ύψους σχηματίζουν τον πύργο, ο οποίος έχει ύψος 342 μέτρων και ένα περιστρεφόμενο εστιατόριο.
Ο Πύργος CN, Τορόντο, Καναδάς
keimeno psila4
Ο Πύργος CN, ύψους 553 μέτρων, δεν είναι ένας συνηθισμένος πύργος τηλεόρασης αλλά το σήμα κατατεθέν. Ένα ασανσέρ με γυάλινη πρόσοψη ανεβάζει τους επισκέπτες. Η εξέδρα, ύψους 342 μέτρων, είναι επίσης από γυαλί. Όποιος έχει γερό στομάχι μπορεί να γευματίσει και στο περιστρεφόμενο εστιατόριο του πύργου.
Empire State Building, Nέα Υόρκη, ΗΠΑ
keimeno psila5
Ο 86ος όροφος λειτουργεί 365 μέρες από τις 8 η ώρα το πρωί μέχρι τις 2 η ώρα τα ξημερώματα. Μια αξέχαστη συνάντηση ήταν του Κάρι Γκράντ και της Ντέμπορα Κερ στην ταινία “Μεγάλε μου Έρωτα”. Η θέα είναι εκπληκτική και μπορεί κανείς να δει το Μανχάταν, το Central Park και τη Γέφυρα του Μπρούκλιν.
Πύργος της Τουλίπας, Λονδίνο
keimeno psila6
Αυτό το κτήριο είναι εκπληκτικό και κάθε χρόνο προσελκύει ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Το σχέδιο είναι του σερ Νόρμαν Φόστερ. Μια γυάλινη σφαίρα προσφέρει μια εκπληκτική θέα στο Λονδίνο.
dw

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ