Το «μαγεμένο πηγάδι» (φωτογραφίες)

Το σπήλαιο με τη λαμπερή γαλάζια ομορφιά.

Το Ιντσέντεντ Γουέλ (Enchanted (μαγεμένο) Well) ή Πόκο Ενκαντάδο (Poco Encantado), βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Τσαπάτα Ντιαμαντίνα (Chapada Diamantina), στη Μπαΐα της Βραζιλίας και έχει δημιουργηθεί από διάβρωση που προκάλεσε υπόγειος ποταμός σε ασβεστολιθικά πετρώματα.
Τα νερά του είναι τόσο καθαρά, ώστε διακρίνονται από ψηλά τα βότσαλα και τα φυτά τα οποία υπάρχουν στο εσωτερικό, αν και το βάθος του ξεπερνά τα 36 μέτρα.
keimeno magemeno pigadi1
Μάλιστα, παίρνουν μια έντονη λάμψη, εξαιτίας του μαγνησίου, το οποίο περιέχει, όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν κάθετα και δημιουργούν μια εκπληκτική αντανάκλαση.
Κατά κανόνα, τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο συμβαίνει το φαινόμενο της ευθυγράμμισης του ήλιου, με τέτοιο τρόπο ώστε οι ακτίνες φτάνουν μέχρι τον βυθό του σπηλαίου.
keimeno magemeno pigadi2
Ωστόσο, τις νύχτες του φθινοπώρου, δημιουργούν άλλες εντυπωσιακές σκηνές με τις αντανακλάσεις του φεγγαριού.
Η πρόσβαση σε αυτή τη λίμνη ελέγχεται ιδιαίτερα, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, του σπάνιου και ευαίσθητου οικοσυστήματος.
Το νερό είναι τόσο διαφανές, που μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπιστεί η οροφή του σπηλαίου, η οποία αντανακλάται στην επιφάνεια της λίμνης.
keimeno magemeno pigadi3
Το ηλιακό φως πέφτει στη λίμνη μέσα από μια φυσική τρύπα στον τοίχο του σπηλαίου και το απόγευμα το νερό παίρνει έναν μπλε ηλεκτρίκ τόνο.
Το μαγικό σκηνικό συμπληρώνουν σπάνιοι σχηματισμοί από σταλαγμίτες. Άλλωστε, οι εικόνες αποκαλύπτουν ένα συναρπαστικό μέρος.
keimeno magemeno pigadi4
Πληροφορίες και εικόνες από Charismatic Planet / Επιμέλεια: Snoopit24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ