Ανοίγουν δύο αρχαίες πυραμίδες της Αιγύπτου (βίντεο)

Προσβάσιμες στο κοινό θα είναι και πάλι δύο από τις αρχαιότερες πυραμίδες της Αιγύπτου που παρέμεναν κλειστές από το 1965. Πρόκειται για μνημεία που βρίσκονται στην βασιλική νεκρόπολη Νταχσούρ, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου.

Η μία είναι η περίφημη Ρομβοειδής Πυραμίδα του φαραώ Σνεφρού ή (εξελληνισμένα) Σώρις, πατέρα του φαραώ Χέοπα. Κατασκευάστηκε γύρω στο 2600 π.Χ.
«Το Νταχσούρ είναι ένας πολύ σημαντικός αρχαιολογικός χώρος με τουλάχιστον 5 πυραμίδες. Τις δύο πυραμίδες του Σνεφρού, την Ρομβοειδή και την Κόκκινη, και τρεις πυραμίδες του Μέσου Βασιλείου), της 12ης Δυναστείας του Αμενεμχέτ Β’, του Σέσωστρις Γ΄ και του Αμενεμχέτ Γ’», δήλωσε ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χαλέντ αλ-Ανάνι.
Η Ρομβοειδής ή Κυρτή Πυραμίδα του Σνεφρού έχει ύψος 101 μέτρα και θεωρείται δείγμα μεταβατικής φάσης στην κατασκευή πυραμίδων.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι σε πρόσφατες ανασκαφές στο Νταχσούρ βρέθηκαν πέτρινες, πήλινες και ξύλινες σαρκοφάγοι. Μάλιστα ορισμένες περιείχαν και τις μούμιες.
Από τον Αύγουστο ξεκινά ένας νέος κύκλος ανασκαφών στη βασιλική νεκρόπολη. Το Κάιρο ελπίζει ότι τα ευρήματα θα αποτελέσουν ισχυρό πόλο έλξης για τουρίστες.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XiFVMg0-fs4&w=711&h=400]
.
euronews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ