"Το Κρεμλίνο θα τιμωρήσει την Ελλάδα αν παρέχει πληροφορίες για τους S-300 στο Ισραήλ"

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αθήνα θα “υποφέρει” εάν δώσει στο Ισραήλ πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα αεράμυνας S-300 και αφήνει την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία να κάνει ασκήσεις ενάντια σε τέτοια συστήματα, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα Avia.pro.

“Αν το βασικό πρόβλημα των S-300s είναι οι δύσκολες συνθήκες επίθεσης για τα ισραηλινά μαχητικά, τα οποία εξακολουθούν να καλύπτονται πίσω από πολιτικά αεροσκάφη, τότε το Ιράν σίγουρα θα είναι πρόθυμο να δράσει, κάνοντας επίθεση σε κάθε εχθρικό αντικείμενο. Προφανώς, το Ισραήλ έχει επίγνωση αυτού, γι ‘αυτό και πολεμική η αεροπορία της χώρας έχει διεξάγει μαχητικές δοκιμασίες των συστημάτων εναντίον των αεροπλάνων της”, σημειώνει η ιστοσελίδα.
Ο ιστότοπος αναφέρεται σε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν προηγουμένως από το πρακτορείο ειδήσεων Tsargrad, σύμφωνα με τις οποίες, ισραηλινό αεροσκάφος ασκήθηκε στην παράκαμψη των S-300 και σε επίθεση, κατά τη διάρκεια ασκήσεων πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.
Ο στρατιωτικός αναλυτής Aram Shabanyan δήλωσε ότι ένα ισραηλινό αεροπλάνο είχε πραγματοποιήσει πτητική νυκτερινή άσκηση πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα και ότι η απόσταση που διανύθηκε από το αεροπλάνο ήταν πανομοιότυπη με “δυνητικούς στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν”. Ο Shabanyan πιστεύει ότι το πλήρωμα ίσως πρόβαρε μια επίθεση εναντίον του εργοστασίου βαρέος ύδατος στην πόλη του Arak.
Το Avia.pro δεν έχει πληροφορίες σχετικά με το πόσο επιτυχημένες ήταν οι ασκήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας κατά στόχων στην Ελλάδα, αλλά θεωρεί ότι είναι επικίνδυνο για την Αθήνα που το επέτρεψε.
“Η Ρωσία έχει αρκετούς μοχλούς πίεσης κατά της Ελλάδας, η οικονομία της οποίας βυθίζεται σταθερά. Σήμερα η Ελλάδα έχει ένα νέο πρόβλημα – τους τουρκικούς S-400, οι οποίοι έχουν ήδη μεταφερθεί από τη Ρωσία, αλλά η Ρωσία θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα, εάν αυτή αρχίσει να δρα ενάντια στη Μόσχα”, παρατηρεί ένας από τους ειδικούς της ιστοσελίδας.
Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα έδωσε άδεια στις αμερικανικές, βρετανικές και ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις να ασκηθούν εναντίον των συστημάτων S-300 στον εναέριο χώρο της.
Πηγή: http://uawire.org
Μετάφραση-Επιμέλεια: olympia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ