Ρωσικό τάνκερ κατάσχεσαν οι ουκρανικές αρχές – Ελεύθερο το πλήρωμα (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθερο αφέθηκε το πλήρωμα του ρωσικού τάνκερ Nika Spirit, του οποίου τον απόπλου απαγόρευσε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας από το λιμάνι Ισμαήλ.

H προηγούμενη ονομασία του ήταν Nеyma και σύμφωνα με το Κίεβο ήταν το τάνκερ που είχε αποκλείσει τα τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία κατά την διάρκεια συμβάντος στον πορθμό του Κερτς τον περασμένο Νοέμβριο, για αυτό και οι ουκρανικές αρχές κατάσχεσαν το πλοίο.
Στις 25 Νοεμβρίου του 2018 Ρώσοι συνοριακοί φρουροί είχαν συλλάβει στον πορθμό του Κέρτς τρία ουκρανικά πλοία και 24 Ουκρανούς ναύτες που επέβαιναν σ’ αυτά, μεταξύ των οποίων και δύο άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, με την κατηγορία ότι εισήλθαν χωρίς άδεια στα ρωσικά χωρικά ύδατα. Οι 24 Ουκρανοί ναύτες κρατούνται στην Μόσχα.
Τον Μάιο του 2019 το Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας με απόφαση του ζητούσε από την Ρωσία να απελευθερώσει άμεσα του 24 Ουκρανούς ναύτες.
Την σύλληψη του τάνκερ ανακοίνωσε η ίδια η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας.
Η Μόσχα θεωρεί πολύ άσχημη είδηση το περιστατικό με τη σύλληψη του ρωσικού τάνκερ Neyma από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, την οποία αξιολογεί ως συνέχιση των προκλήσεων στις οποίες προβαίνουν διάφορες δυνάμεις στο Κίεβο, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=No_y7TwwBNk&w=711&h=400]
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LnvEAhfcWzI&w=711&h=400]
.
euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ