Μητσοτάκης-Αναστασιάδης: "Διαχρονικά ισχυροί οι δεσμοί των χωρών μας" (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://twitter.com/AnastasiadesCY/status/1155748883521257472

Σε εξέλιξη η συνάντησή τους μετά το τέλος της οποίας, γύρω στις 12:00, οι δυο ηγέτες θα κάνουν από κοινού δηλώσεις, χωρίς να δεχτούν ερωτήσεις. Παράλληλα, θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δυο χωρών.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fRL1NuXPPOE&w=567&h=450]
.
«Συνεχίζουμε μια σταθερή παράδοση που θέλει τον Έλληνα Πρωθυπουργό να πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο. Το ταξίδι αυτό δεν είναι μόνο συμβολικό αλλά και ένα ταξίδι ουσιαστικό», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην σύντομη στιχομυθία που είχε με τον κ. Αναστασιάδη.
«Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πάντα ενωμένες και με αρραγές μέτωπο σημαντικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Θα τις αντιμετωπίσουμε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση με γνώμονα ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας», επεσήμανε.
«Σε αυτόν τον αγώνα που δίνετε έχετε την στήριξη ολόκληρου του ελληνικού λαού .Προσβλέπω αυτή η επίσκεψη θα θέσει επί της ουσίας τα ανοιχτά ζητήματα στο τραπέζι κα να βάλουμε το νερό στο αυλάκι μιας προσωπικής πλέον συνεργασίας έτσι ώστε να μπορέσουμε να προάγουμε την ευημερία και των δυο λαών μας», πρόσθεσε.
Ο κ. Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή , ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον ΠτΔ
Από την πλευρά του Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφερόμενος στις πατερίτσες που κρατούσε κατά την υποδοχή εξαιτίας του προβλήματος στο πόδι του είπε «Αν είδατε χρησιμοποίησα δεκανίκι. Είναι συμβολικό. Χωρίς την Ελλάδα που είναι το δεκανίκι των αδυνάμων… είναι εκεί που τον ενισχύει»
Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης είπε «Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα απαλλαγείτε από το δεκανίκι αυτό. Ωστόσο ως προς τον συμβολισμό η Ελλάδα κ. Πρόεδρε η Ελλάδα όσο είναι ισχυρή είναι ισχυρή και η Κύπρος και ο Ελληνισμός.
sigmalive

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ