Λάδι στη φωτιά… Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει επιβάλει κυρώσεις στον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Mohammad Javad Zarif, κάτι που απειλούσε να πράξει εδώ και αρκετούς μήνες.

Η κίνηση έρχεται σε κρίσιμη στιγμή για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν, ενώ η Ουάσιγκτον αυτή τη στιγμή προσπαθεί να συνθέσει μια πολυεθνική ναυτική αποστολή για την προστασία της θαλάσσιας κυκλοφορίας στον Περσικό Κόλπο και την καταπολέμηση της «ιρανικής επιθετικότητας».
«Ο Javad Zarif εφαρμόζει την απερίσκεπτη ατζέντα του ανώτατου ηγέτη του Ιράν και είναι ο πρωταρχικός εκπρόσωπος του καθεστώτος ανά τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στο ιρανικό καθεστώς ότι η πρόσφατη συμπεριφορά του είναι εντελώς απαράδεκτη».
Η επιβολή κυρώσεων στον κορυφαίο διπλωμάτη της Τεχεράνης θα μπορούσε να κλείσει μόνιμα την πόρτα σε διπλωματική λύση στο σημερινό πρόβλημα και να ενισχύσει την πεποίθηση της ιρανικής κυβέρνησης ότι οι Αμερικανοί «δεν επιδιώκουν διάλογο», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην Τεχεράνη τη Δευτέρα.
Πράγματι, ένας ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης της Trump δήλωσε στο Reuters ότι οι ΗΠΑ δεν θεωρούν τον Zarif πρωταρχικό σημείο επαφής για ενδεχόμενες πυρηνικές συνομιλίες και θα ήθελαν να μιλήσουν με κάποιον που είναι «σημαντικός υπεύθυνος λήψης αποφάσεων».
Εξαιρουμένων των διπλωματικών επιπτώσεων, οι κυρώσεις είναι απίθανο να διαταράξουν τον Zarif, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει «καμία περιουσία ή συμφέροντα εκτός του Ιράν».
«Σας ευχαριστώ που με θεωρήσατε μια τέτοια τεράστια απειλή για την ατζέντα σας», έγραψε στο Twitter ο Ιρανός.
.
https://twitter.com/JZarif/status/1156664257020334081

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ