Φωτιές σε Εύβοια, Θήβα, Θάσο – Μεγάλη μάχη της Πυροσβεστικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1161118898575618048

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1161121448389480449
https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1161145805622956037
.
Η κυριότερη φωτιά που προβληματίζει την πυροσβεστική είναι στην Εύβοια στην περιοχή Αγριλίτσα όπου έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις καθώς επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 12 πυροσβέστες από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Κοντά σε τρία χωριά η φωτιά – Στις πλατείες οι ευπαθείς ομάδες
Κατόπιν συντονισμού των δυνάμεων που διευθύνουν το έργο της πυρόσβεσης, έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι των χωριών κοντά στο μέτωπο της φωτιάς (Αγριλίτσα, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη) να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης των κατοικιών τους σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες.
Ιδιαίτερα στα χωριά Αγριλίτσα και Κοντοδεσπότι έχουν συγκεντρωθεί στις πλατείες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για να μετακινηθούν άμεσα εφόσον χρειαστεί.
Ο δήμαρχος της περιοχής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή φωτιά με “μεγάλη τροφή” καθώς καίγεται πευκοδάσος, που εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα» ενώ πρόσθεσε ότι για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν πέντε άτομα από την Ιερά Μονής Μακρυμάλλης.
«Έχουμε αέρα και είναι δύσβατο το σημείο» δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής με την οσμή της φωτιάς να έχει φτάσει μέχρι την Αττική.
Έντονη είναι η αίσθηση του καπνού από τη φωτιά σε πολλές περιοχές της Εύβοιας.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει ο eviatopblog από τη Χαλκίδα ο καπνός είναι ιδαίτερα αισθητός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ