Επαναστατική εξέταση αίματος θα προβλέπει τον θάνατο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί σύντομα να είστε σε θέση να προβλέψετε το θάνατό σας και να κάνετε κάτι για να τον αποτρέψετε. Ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα απλή εξέταση αίματος που υπόσχεται να δώσει τις «πιο ακριβείς» πληροφορίες σχετικά με τον κίνδυνο κάποιου ατόμου να πεθάνει.

Η εξέταση αίματος θα μπορούσε να προβλέψει εάν ένα άτομο μπορεί να πεθάνει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Χρησιμοποιεί περισσότερους από δώδεκα βιοδείκτες για να αναλύσει την τρέχουσα και μελλοντική κατάσταση του σώματος.
Για να δουν πώς λειτουργεί το τεστ θνησιμότητας, οι επιστήμονες συγκέντρωσαν στοιχεία από 44.168 άτομα ηλικίας 18 έως 109 ετών για 16 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, περισσότεροι από 5.500 συμμετέχοντες πέθαναν.
Η ομάδα εξέτασε στη συνέχεια 14 διαφορετικούς βιοδείκτες στους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων τόσο των καλών όσο και των κακών επιπέδων χοληστερόλης, των επιπέδων αμινοξέων, της φλεγμονής, των ανισορροπιών λιπαρών οξέων, της ανοσοαπόκρισης και του ελέγχου της γλυκόζης. Αυτοί οι βιοδείκτες μπορεί να έχουν θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις στη γενική υγεία.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το τεστ θνησιμότητας προέβλεπε τον θάνατο των ανθρώπων με ακρίβεια 83%. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η μέθοδός τους παρέχει τα πιο ακριβή αποτελέσματα σε σύγκριση με τα υπάρχοντα συμβατικά μοντέλα με τον ίδιο σκοπό, ανέφερε το RT.
«Εάν η εξέταση αίματος υποδεικνύει τη σωματική ευπάθεια, αν λέει πόσο καιρό θα ζήσετε και αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας, μπορείτε να ζήσετε δύο φορές περισσότερο», δήλωσε ο Δρ Joris Deelen του Ινστιτούτου Max Planck για τη βιολογία της γήρανσης στη Γερμανία.
Τεστ θνησιμότητας: Πιθανή χρήση και προβλήματα
Το τεστ θνησιμότητας έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές φαρμάκων δοκιμάζουν τα προϊόντα τους. Η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πώς τα νέα φάρμακα επηρεάζουν το ποσοστό θνησιμότητας των ηλικιωμένων.
Χρησιμοποιεί επίσης τη βιολογική ηλικία και όχι την ημερολογιακή ηλικία για να δει τον κίνδυνο ενός ατόμου να έχει μελλοντικές ασθένειες. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες μελέτες προτού εισαχθεί η εξέταση αίματος στην αγορά.
Οι ερευνητές δοκίμασαν τη μέθοδο μόνο σε άτομα ευρωπαϊκής προέλευσης. Οι μελλοντικές προσπάθειες θα πρέπει να περιλαμβάνουν διαφορετικές εθνικότητες για να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια της εξέτασης αίματος.
Σημείωσαν επίσης ότι τα δείγματα αίματος σήμερα δεν παρέχουν μια συγκεκριμένη πρόβλεψη για το πόσο χρόνο μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι. Αλλά η εξέταση παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα υγεία του ατόμου και τη σωματική του ευπάθεια.
medicaldaily.com
Επιμέλεια- Μετάφραση: olympia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ