Το γερμανικό κράτος δυσκολεύεται να εξοπλίσει το στρατό του με μπότες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις δυσκολεύονται να προμηθεύσουν τα στρατεύματα με νέα υποδήματα, αποκάλυψε το υπουργείο Άμυνας, με τη δικαιολογία μιας προθεσμίας που έληξε από δύο χρόνια για μια αναποτελεσματική βιομηχανία.

Απαντώντας στην κοινοβουλευτική έρευνα, το υπουργείο δήλωσε ότι η προσπάθεια να παρασχεθούν στους στρατιώτες δύο ζεύγη από «βαριές μπότες μάχης» και ένα ζευγάρι από «ελαφριές μπότες μάχης» έχει εκτροχιαστεί λόγω της «περιορισμένης παραγωγικής ικανότητας στη βιομηχανία».
Το έργο ξεκίνησε το 2016 και έπρεπε να εφαρμοστεί πλήρως μέχρι το 2020. Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και η προθεσμία μετατέθηκε στα μέσα του 2022, δήλωσε το υπουργείο στην απάντησή του στο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP).
Περίπου 160.000 από τους 183.000 της Bundeswehr έχουν λάβει μέχρι στιγμής ένα ζευγάρι βαρέων μποτών μάχης, αλλά εξακολουθούν να λείπουν τα άλλα δύο ζευγάρια. Οι πιο τυχεροί 31.000 έχουν πάρει ένα ζευγάρι μπότες ελαφριάς μάχης.
Όταν ρωτήθηκε πόσοι στρατιώτες έχουν το πλήρες σετ, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε στο Tagesspiegel ότι “μόνο λίγοι” κατέχουν επί του παρόντος και τα τρία ζευγάρια. Ωστόσο, δεν έχει παράσχει τον ακριβή αριθμό.
Η εκτεταμένη καθυστέρηση φαίνεται ακόμη πιο αινιγματική, δεδομένου ότι η Γερμανία είναι γνωστή για τη βιομηχανία υποδημάτων της και διαθέτει πληθώρα γνωστών εμπορικών σημάτων που αναδεικνύουν υψηλής ποιότητας, άνετα υποδήματα.
Το φιάσκο με τα υποδήματα δεν είναι το μοναδικό που μαστίζει τον στρατό, ο οποίος κάνει διεθνή πρωτοσέλιδα για όλους τους λάθος λόγους τα τελευταία χρόνια, κυρίως για το ελαττωματικό υλικό του, συμπεριλαμβανομένου ενός πολεμικού αεροσκάφους που στηριζόταν σε “χαλαρές βίδες” και τέθηκε εκτός υπηρεσίας και οχημάτων μάχης που έμειναν εκτός λόγω “σκόνης και βραχωδών δρόμων”.
Τον Ιανουάριο, ο στρατιωτικός γενικός επιθεωρητής Eberhard Zorn δήλωσε ότι ο στρατός της Γερμανίας πιθανότατα θα έχει έλλειψη εξοπλισμού και όπλων τουλάχιστον μέχρι το 2031.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ