Η γυναίκα που κατέστρεψε την παιδεία και τα δημόσια πανεπιστήμια, αλλά ο Κυριάκος την γλυκοκοιτά για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύ συχνά το μιντιακό σύστημα αναφέρεται κολακευτικά στον περίφημο Νόμο Διαμαντοπούλου- ήτοι το κείμενο των αλλαγών  που συνέταξε επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου  κατά κύριο λόγο ο υφυπουργός …Γιάννης Πανάρετος.

Η κολακεία εδράζεται στο ότι υπερψηφίσθηκε και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αλλά κανείς έκτοτε δεν παρακολούθησε ότι στην εφαρμογή του δεν άλλαξε τίποτε στα ΑΕΙ.

Η ΝΔ που τον ξήλωσε τον επικαλείται ακόμη, παρά ότι  έγκριτοι πανεπιστημιακοί, όπως ο Γιώργος Σωτηρέλης– έχουν αποδομήσει αυτό το πολυδιαφημισμένο νομοθέτημα.

Αυτές τις μέρες όλοι ωρύονται για το οικτρό φαινόμενο  να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια  υποψήφιοι με βαθμό ακόμη και… 2!

Κανείς όμως δεν υπενθυμίζει  ότι αυτό το κατόρθωμα έχει στην ούγια το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου που κατάργησε τη βάση του δέκα, που είχε θεσπίσει η  Μαριέττα Γιαννάκου.

Αν ανατρέξουμε στα ΝΕΑ της 10ης Απριλίου 2010 θα διαβάσουμε:

«Την απόφαση για την κατάργηση της βάσης από εφέτος- και όχι την αντικατάστασή της από άλλον βαθμολογικό περιορισμό όπως είχε προταθεί- έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν σχετικής εισήγησης της κ. Άννας Διαμαντοπούλου.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση αυτή θα οδηγήσει και πάλι στο φαινόμενο να εισάγονται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ υποψήφιοι με βαθμούς 2 και 3 με άριστα το 20, όπως συνέβαινε πριν από τη θέσπιση της βάσης η κυβέρνηση εκτίμησε ότι αυτό είναι προτιμότερο από τη συντήρηση μιας κατάστασης που μόνο προβλήματα προξενούσε».>

Ποια προβλήματα; Τα εξήγησε επί τόπου η κυρία Δια μαντοπύυλου: «Το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευθεί για την κατάργησή της βάσης» που «αντιβαίνει την παιδαγωγική λογική των εξετάσεων.

Εκσυγχρονισμός με τα όλα του.

https://www.anoixtoparathyro.gr/%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-2-%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ