Πώς θα μάθεις να ξεχωρίζεις το φρέσκο ψάρι. Τα 7 μυστικά που χρησιμοποιούν οι σεφ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ψάρι είναι μια πολύ ιδιαίτερη και ευαίσθητη τροφή.
Είναι υγιεινή, αλλά πιο ακριβή από το κρέας, ενώ είναι πιο απαιτητικό το μαγείρεμά του.
Πολλές φορές, αυτά που μας… σερβίρουν στα ιχθυοπωλεία ως φρέσκα, δεν είναι.
Πώς ξεχωρίζουμε όμως ένα φρέσκο ψάρι;
Υπάρχουν τρόποι και τους ξέρουν οι καλύτεροι σεφ.
Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο, διαβάσαμε στο argiro.gr τα 7 μυστικά του φρέσκου ψαριού:
Άγγιξέ το
Θα καταλάβεις αν το ψάρι είναι ολόφρεσκο ή όχι. Τα φρέσκα ψάρια γλιστράνε γιατί είναι καλυμμένα με ένα ελαφρύ φιλμ σαν παχύρευστο ζελέ.
Χρώμα και γυαλάδα
Το φρέσκο ψάρι έχει έντονο, καθαρό χρώμα και γυαλίζει. Αν είναι θαμπό και ματ, άφησέ το στον πάγκο.
Μύρισέ το
Τα φρέσκα ψάρια μοσχοβολάνε θάλασσα, αλμύρα και ιώδιο. Ένα ψάρι που μυρίζει έντονα… ψαρίλα, είναι ημερών.
Κοίτα το στα μάτια
Το φρέσκο ψάρι έχει μάτια διαυγή, καθαρά, γυαλιστερά, που μοιάζουν ζωντανά.
Τα βράγχια
Τα βράγχια πρέπει να είναι κόκκινα, με έντονο χρώμα, που δείχνουν φρεσκάδα.
Χάϊδεψέ το στην κοιλιά
Η κοιλιά των φρέσκων ψαριών είναι φουσκωτή και σκληρή.
Πιάσε το
Το φρέσκο ψάρι δεν λυγίζει. Είναι σφιχτή η σάρκα του και αν το πιάσεις από την μία πλευρά, δεν πέφτει στο πλάι.
Πηγη:  bovary.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ