Στο Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) πάει το ιρανικό τάνκερ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγή λιμανιού, αλλά όχι χώρας, για το “ADRIAN DARYA 1” (GRACE 1), με το ιρανικό τάνκερ να έχει βάλει ρότα για το τουρκικό λιμάνι Ισκεντερούν, μια από τις πόλεις που ιδρύθηκαν από τον Μέγα Αλέξανδρο. Και προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι ο συγκεκριμένος προορισμός βρίσκεται μια ανάσα από τα συριακά σύνορα…

Σύμφωνα με το marinetraffic.com, αύριο (31/8) αναμένεται η άφιξη του ιρανικού τάνκερ στο λιμάνι, το οποίο πλέον αναγράφεται και επίσημα ως προορισμός.
Οι αντιδράσεις αναμένονται…
Λίγα λόγια για την Αλεξανδρέττα από τη wikipedia
Η Αλεξανδρέττα (τουρκικά: İskenderun, Ισκεντερούν, αραβικά: الإسكندرون, Αλ-Ισκανταρούν), είναι πόλη της επαρχίας της Αντιόχειας στη μεσογειακή ακτή της Τουρκίας. Είναι το βασικό λιμάνι της περιοχής και σύμφωνα με την απογραφή του 2012 έχει 184.833 κατοίκους.
Ήταν μια από τις πόλεις που ιδρύθηκαν από τον Μέγα Αλέξανδρο και το αρχαίο της όνομα ήταν Ἀλεξάνδρεια κατ᾽ Ἴσσον προς διαφοροποίηση από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μετά την κατάκτησή της από τους Άραβες τον 7ο αιώνα πήρε το όνομα αλ-Ισκανταρούν (Ισκάνταρ είναι στα περσικά ο Αλέξανδρος) και αποκαλούνταν από τους δυτικούς προσκυνητές και σταυροφόρους το υποκοριστικό Αλεξανδρέττα.
Με τη συνθήκη της Άγκυρας το 1921, το σαντζάκι της Αλεξανδρέττας προσαρτήθηκε στο γαλλικό προτεκτοράτο της Συρίας. Αργότερα, το 1939, προσαρτήθηκε στην Τουρκία μετά από δημοψήφισμα, το οποίο αμφισβητείται έως και σήμερα από τη Συριακή Δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ