ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Ρότερνταμ στις 16 Μαΐου η επόμενη Eurovision

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Τη σκυτάλη από το Τελ Αβίβ παίρνει το Ρότερνταμ. Το ολλανδικό λιμάνι θα φιλοξενήσει τον προσεχή Μάιο τον 65ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ο τελικός θα μεταδοθεί από το στάδιο “Ahoy Rotterdam”.

Για το ποια πόλη θα αναλάμβανε να γίνει η πρωτεύουσα της μεγάλης γιορτής υποψήφιες ήταν πέντε πόλεις της Ολλανδίας, πατρίδας του περσινού νικητή. Μεγαλύτερος αντίπαλος ήταν το Μάαστριχτ.
«Υπήρχαν τέσσερις προϋποθέσεις. Η πλέον σημαντική αφορούσε το location, την τοποθεσία. Θα παρουσιάσουμε ένα τηλεοπτικό σόου για περίπου 200 εκατομμύρια θεατές. Για μας αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το Ahoy Arena Rotterdam πληροί όλες τα κριτήρια για τη διοργάνωση τριών μεγάλων σόου τον Μάιο 2020», εξηγεί ο Σίετσε Μπέικερ, παραγωγός της Eurovision.
Ο Ολλανδός Ντάνκαν Λόρενς, τραγουδιστής και συνθέτης, ήταν ο νικητής του διαγωνισμού που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλμε την μπαλάντα “Arcade”.
Θα είναι η πέμπτη φορά που η Ολλανδία που θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό. Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 12 και 14 Μαΐου και ο τελικός στις 16 Μαΐου στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XhvjjWAaU4s&w=711&h=400]
.
euronews ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *