23/04/2021

Μπολσονάρου Vs Bic… Τώρα του φταίνε και τα στιλό!

Εν μέσω της αντιπαράθεσής του με τη Γαλλία με φόντο τις πυρκαγιές στην περιοχή του Αμαζονίου, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί στιλό Bic, ένα «γαλλικό» εμπορικό σήμα.

Ο Μπολσονάρου υπέγραφε μέχρι τώρα τα επίσημα έγγραφα με τα συγκεκριμένα στιλό που συχνά κράδαινε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, προβάλλοντάς τα ως σύμβολο του ταπεινού προεδρικού του βίου, σε αντίθεση με αυτόν των προκατόχων του.
«Ένα στιλό (της βραζιλιάνικης μάρκας) Compactor, στη θέση του Bic θα εξυπηρετεί το ίδιο» είπε στους δημοσιογράφους στη Μπραζίλια. Την προηγουμένη, ο Μπολσονάρου είχε γράψει στο Facebook «τώρα θα είναι το Compactor, γιατί η Bic είναι γαλλική μάρκα».
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο για το αν οι προεδρικές δηλώσεις έπρεπε να ληφθούν στα σοβαρά ή αν επρόκειτο για ευφυολόγημα, εκπρόσωπος της προεδρίας, απάντησε ότι δεν θέλει να «σχολιάσει επ’ αυτού».
Περίπου το 95% των στιλό που πωλούνται στη Βραζιλία από τη Bic κατασκευάζονται στο Μανάους, στην πολιτεία Αμαζόνας, μια από τις εννέα πολιτείες στις οποίες εκτείνεται το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία, όπως εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας. Ο όμιλος απασχολεί χίλιους εργαζόμενους στα εργοστάσιά του στο Μανάους και το Ρίο ντε Ζανέιρο.
Η Bic δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μπολσονάρου, αλλά επισήμανε ότι το γεγονός πως αναγνωρίζεται ως «ένα δημοκρατικό εμπορικό σήμα, την κολακεύει».
Οι μεγάλες πυρκαγιές που σαρώνουν την περιοχή του Αμαζονίου έχουν προκαλέσει εδώ και μια εβδομάδα την ανταλλαγή φραστικών πυρών μεταξύ της Βραζιλίας και της Γαλλίας. Ο Μπολσονάρου ζήτησε χθες εκ νέου από τον ομόλογό του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να ανακαλέσει τη δήλωσή του ότι είναι ανοικτό το θέμα της κυριαρχίας επί της Αμαζονίας, το 60% της οποίας βρίσκεται σε βραζιλιάνικο έδαφος.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ