Χοντραίνει το παιχνίδι ο Τζόνσον: “Καλύτερα νεκρός σε χαντάκι παρά να αναβάλλω το Brexit”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την απόλυτη δέσμευσή του στην υλοποίηση του Brexit εξέφρασε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, αποκλείοντας το ενδεχόμενο μιας νέας αναβολής.

Στο πλαίσιο ομιλίας του σε αστυνομικούς στο Γιορκσάιρ, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι προτιμά να βρεθεί νεκρός σε χαντάκι παρά να αναβάλλει την ημερομηνία του Brexit, επιμένοντας ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές στα μέσα Οκτωβρίου για να αποφασίσει ο λαός.

«Πρέπει να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου», επανέλαβε ο Τζόνσον, μία ημέρα μετά τις απανωτές ήττες που υπέστη στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία ενέκρινε νομοσχέδιο που τον υποχρεώνει να ζητήσει από τις Βρυξέλλες αναβολή του Brexit.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν θέλει καθόλου να γίνουν εκλογές αλλά δεν βλέπει άλλη διέξοδο, προκαλώντας για μια ακόμη φορά τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να συναινέσει στη διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου. «Αν ο λαός πιστεύει πραγματικά ότι θα πρέπει να μείνουμε στην ΕΕ και μετά την 31η Οκτωβρίου, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναφέρει την πρότασή του για εκλογές την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου θα οριστικοποιηθεί η έγκριση του νομοσχεδίου κατά του no deal.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ