Ένα ευχαριστώ και δύο προτάσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου  

(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

 

Α) Θα ήθελα να ξεκινήσω με ευχαριστίες -από μέρους όλων των ηλικιωμένων υποψηφίων προς επανεξέταση οδηγών προς την Κυβέρνηση.

Η απαλλαγή τους από την αναιτιολόγητη, ανόητη και σαδιστική υποχρέωση να ξαναδώσουν εξετάσεις οδήγησης ήταν ενδεδειγμένη. 

Η στήλη αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί συνέβαλε (με σχετικά άρθρα) στην ευτυχή εξέλιξη.

Θεωρεί όμως παράλληλα την υποχρέωση να ευχαριστήσει την κα πρώην Υπουργό και νυν βουλευτή της ΝΔ φίλη , η οποία βοήθησε. (Σ.Σ Δεν αναφέρω το όνομά της επειδή γνωρίζω πως -λόγω μετριοφροσύνης – δεν θα το ήθελε).

Β) Δύο προτάσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα: 

1ον) Χορήγηση των 2.000 € για κάθε παιδί που γεννιέται όχι μόνον από 1-1- 2020 , αλλά από τώρα.Όπως έχω εξηγήσει σε προηγούμενο κείμενο -πρόταση μου, υπάρχουν δύο λόγοι που συνηγορούν:

– Το κόστος για περίπου 3 μήνες πολλαπλασιαζόμενο με τον μικρό -δημογραφικό γαρ- αριθμό γεννήσεων, δεν θα πρέπει ( υποθέτω, δεν έχω ακριβή στοιχεία) να είναι μεγάλο.

– Οι νυν Κυβερνώντες -μέχρι τώρα τουλάχιστον – χαρακτηρίζονται από … περίεργη βιασύνη και ιδιόρρυθμη “ανακολουθία”. Συνηθίζουν (βλ. ΕΝΦΙΑ, μείωση ήδη από το 2019 αντί της υποσχέσεως για εφαρμογή από το 2020!) να προχωρούν σε ασυνήθη πρωθύστερα, ξαφνιάζοντας ευχάριστα.                            Ας ανακοινώσουν την χρήσιμη παροχή των 2000 ευρώ άμεσα. Θα εκτιμηθεί πολύ.

2ον) ΔΕΗ: Το πάλαι ποτέ σύνθημα /διαφήμιση: “Είδες η ΔΕΗ;” άλλαξε, έγινε: “Το έλα να δεις της ΔΕΗ”. Ο πολύς κόσμος έχει μπερδευτεί. Αγνοεί αν : Η ΔΕΗ είναι όντως καταχρεωμένη /χρεωκοπημένη, στα πρόθυρα να κλείσει (όπως ισχυρίζεται η νέα Κυβέρνηση και όχι μόνον).

Ή αν πηγαίνει μια χαρά και η καπιταλιστική Κυβέρνηση προσπαθεί να την δυσφημίσει, να την απαξιώσει, ώστε να την ξεπουλήσει σε καραδοκούντες ιδιώτες κεφαλαιοκράτες /πιράγχαςγια ένα κομμάτι ψωμί, ενώ ταυτόχρονα, θα επιβαρυνθούν -μέσω αύξησης των τιμολογίων , ή μείωσης του bonus καλοπληρωτή – τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τους πολίτες (ισχυρισμοί της Αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος). 

 

 

Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν ανεπίτρεπτες, στραγγαλιστικές συρρικνώσεις εισοδημάτων για να σωθεί η χώρα.

Τώρα ενοχλεί η αύξηση (αν το νούμερο είναι ακριβές) των 2 1/2 € το μήνα για να διασωθεί η ΔΕΗ; 

Ακόμη: γιατί τόσα δάκρυα για την μείωση του bonus του κάθε συνεπούς /καλοπληρωτή; Αλήθεια : Γιατί όποιος πληρώνει κανονικά, είναι συνεπής, θα πρέπει να επιβραβεύεται; 

Ομολογείται έτσι επισήμως η ύπαρξη ασυνέπειας, μη πληρωμής- ιδίως από μεγαλοοφειλέτες  και αντί να απαιτήσουν από αυτούς να είναι συνεπείς και να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς την ΔΕΗ, επιβραβεύουν τους έντιμους /συνεπείς, οι οποίοι ήδη πληρώνουν κανονικά.

Τι φοβούνται ; Μήπως  τους  χάσουν και αυτούς, ή μήπως …. φιλοτιμηθούν οι κακοπληρωτές; 

Ποιός μας λέει αλήθεια; Η Κυβέρνηση ή η Αντιπολίτευση; 

Πρόταση:

Τηλεοπτικά  πάνελ με: Τρείς Δημοσιογράφους και, δύο Υπουργούς -τέως και νυν – τέως και νυν διοικητές της ΔΕΗ με έναν σύμβουλο ο καθένας.

Να προσκομιστούν επίσημα αδιαμφισβήτητα στοιχεία, ώστε να μάθουμε (όσοι δεν γνωρίζουμε ή δεν έχουμε πεισθεί) πως ήταν η ΔΕΗ και πως κατάντησε.

Απλώς για να τελειώνουμε με όλους τους σχοινοτενείς, ανούσιους πολιτικάντικουςδιαξιφισμούς στις τηλεοράσεις.

Θα το τολμήσει το πολιτικό μας σύστημα; 

Θα θελήσει να ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία του; 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ