Εργασιακό κρεματόριο Βρούτση – Η Εθνική Τράπεζα έδιωξε έγκυο 7 μηνών, τα ΕΛΤΑ δυο πολύτεκνες μητέρες κι έπεται συνέχεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Οπως είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή ως πιόνι της διαπλοκής η ΝΔ κατάργησε την προστασία των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων-σκλάβων από τους εργολάβους – υπεργολάβους από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία.

Βλέπεις τα συμβόλαια θανάτου των εργασιακών δικαιωμάτων πρέπει να εκτελούνται άμεσα, πριν καταλάβουν τι ψήφισαν οι καημένοι οι Ελληνες.

Εν συντομία, ο νόμος της Εφης Αχτσιόγλου που (έστω και λίγο) προστάτευε τους ενοικιαζόμενους εργαζομένους από την ασυδοσία, να μπορεί δηλαδή να έχει νομικά δικαιώματα και προς την εταιρία που εργάζονταν ως ενοικιαζόμενος (μιλάμε για ανθρώπους έτσι;) καταργήθηκε ως διαπιστευτήριο του Γιάννη Βρούτση προς τα μεγάλα αφεντικά.

Είναι κοινός τόπος πλέον, στις μεγάλες εταιρίες, αντί να προσλαμβάνουν υπαλλήλους να τους νοικιάζουν από άλλες εταιρίες ώστε να μην έχουν εργασιακά δικαιώματα, να τους αλλάζουν κατά το δοκούν και να μην έχουν καμία νομική ευθύνη. Πλεον μπορεί δηλαδή μια εταιρία να κάνει μια θυγατρική – φάντασμα, να τους βάλει να δουλεύουν στην μητρική και ύστερα να εξαφανιστεί αφήνοντας τους απλήρωτους και να είναι και νόμιμη

Όπως λοιπόν κατήγγειλε  ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, έδιωξαν 6 υπαλλήλους, δηλαδή δεν τους ανανέωσαν τα συμβόλαια, παρά του ότι χαρακτηρίζονταν “εξαιρετικοί υπάλληλοι” με δεκαετή προϋπηρεσία και αμοιβή κάτω απο €600 και μάλιστα η μια εργαζόμενη ήταν 7 μηνών έγκυος

Ομοίως τα ΕΛΤΑ Courier απέλυσαν 3 υπαλλήλους όπου ο ένας αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, και δύο πολύτεκνες μητέρες, επίσης με τον χαμηλότερο μισθό και χωρίς εργασιακά δικαιώματα (σκλάβοι δηλαδή)

Αυτό είναι το εργασιακό κρεματόριο του Γιάννη Βρούτση, που το υλοποιεί χωρίς να ανοιγοκλείσει βλέφαρο

Ή αυτοί ή εμείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ