Η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες για την απώλεια πυρομαχικών στη Λέρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες και ηλεκτρικά φιτίλια “χάθηκαν” από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε τα ξεδιαλύνει την υπόθεση απώλειας πολεμικού υλικού από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, που αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα.

Προανάκριση για το στρατιωτικό υλικό που χάθηκε από μονάδα του ΠΝ στη Λέρο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού: «απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ). Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ έχει διαταχθεί Προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, η πρώτη ενημέρωση των στρατιωτικών προς την αστυνομία αναφέρει ότι ανάμεσα στα υλικά που αγνοούνται υπάρχουν χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες και ηλεκτρικά φιτίλια εκρηκτικών, σε ποσότητα που χωράει σε ένα πορτ παγκάζ αυτοκινήτου.

Από την άλλη πλευρά οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού είπαν στους αστυνομικούς ότι ο χώρος που είναι αποθηκευμένα τα πυρομαχικά, είναι φυλασσόμενος και ασφαλής και ότι δεν έχουν βρεθεί σε πρώτη φάση ίχνη παραβίασης ή εισόδου κάποιων σε αυτόν.

Ήδη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής ταξιδεύει προς την Λέρο προκειμένου οι έμπειροι σε τέτοιες υποθέσεις αξιωματικοί να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις αποθήκες και να έχουν προσωπική εικόνα.

Η υπόθεση αυτή ανησυχεί ιδιαίτερα τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ., αφού εάν επαληθευθεί ότι πρόκειται για κλοπή τέτοιου είδους στρατιωτικού υλικού, και όχι για κάποιο λάθος, θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο εξοπλισμού κάποιας τρομοκρατικής ομάδας, σε μία περίοδο που η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί επιχειρήσει στην περιοχή των Εξαρχείων, κάτι που έχει κινητοποιήσει τον ευρύτερο αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ανάλογη κλοπή όπλων που είχε γίνει στην Κω στις 3 Αυγούστου 2002, όταν εκλάπησαν τρία οπλοπολυβόλα, 17 45άρια και τρία αυτόματα G3. Τηλεφώνημα αγνώστου στο αστυνομικό τμήμα της Κω συνδέει την κλοπή με τη «17 Νοέμβρη».

Η κλοπή στην Κω είχε γίνει με τη μέθοδο του ριφιφί καθώς οι άγνωστοι δράστες τρύπησαν τον τοίχο διπλανής αποθήκης ιματισμού, και μπήκαν μέσα στην αποθήκη των πυρομαχικών. Και σε εκείνη την περίπτωση η κλοπή διαπιστώθηκε από τους αξιωματικούς φρουράς, στη διαδικασία καταμέτρησης υλικού.

Η υπόθεση της Κω παραμένει ανεξιχνίαστη, όμως τα όπλα που κλάπηκαν δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ μέχρι τώρα.

Πηγή: astinomiko.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ