Οι ομηρικές μάχες στον πρωινό καφέ του Μαξίμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν πλήρη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των μέσων να παρουσιάζει τα πάντα ρόδινα, ή αλήθεια όμως είναι ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες, στον πρωινό καφέ το Μαξίμου σημειώνονται θερμά επεισόδια. Και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα επεισόδια δεν σχετίζονται με την οικονομική πολιτική ή τα πλεονάσματα, αλλά με την εξωτερική πολιτική!

Για να είμαστε δίκαιοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει μία εξαιρετική επιλογή στη θέση του συμβούλου εξωτερικής πολιτικής. Την κυρία Παπαδοπούλου η οποία είναι έντιμη και έχει τεράστια εμπειρία. Αποτελεί δε και θεσμικό παράγοντα του υπουργείου. Το θέμα με την κυρία Παπαδοπούλου είναι ότι λόγω της εμπειρίας της, δεν ανέχεται να ακούει ανακρίβειες και σοφιστείες απο ανθρώπους που δεν διαθέτουν στο ελάχιστο ανάλογη εμπειρία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έρχεται σε ρήξη με άλλον σύμβουλο του κύριου Μητσοτάκη, έχοντας μάλιστα στο πλευρό της όλους τους σοβαρούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Όπως τον κύριο Πέτσα, τον κύριο γερά Πετρίτη και λοιπά.

Παρόλα αυτά, ο κύριος Μητσοτάκης αποφεύγει να πάρει θέση. Είναι κι αυτό από τα μυστήρια που καλύπτουν συγκεκριμένες επιλογές του, οι οποίες έχουν εξοργίσει ακόμα και τους πιο στενούς τους συνεργάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ