11/9: Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο. Οι στιγμές της φρίκης μέσα από συγκλονιστικές φωτογραφίες που δημοσιεύονται για πρώτη φορά.

Ήταν το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 που ο γιατρός Εμιλ Τσάιν έβγαλε τον σκύλο του βόλτα. Μόλις είδε τους Δίδυμους Πύργους να τυλίγονται στις φλόγες, έσπευσε στο σημείο για να δει ιδίοις όμμασι τι ακριβώς συμβαίνει. Και τότε βρέθηκε μπροστά στο απόλυτο χάος. Σκόνη, καπνός, όλεθρος, άνθρωποι θαμμένοι στα ερείπια.

Αμέσως έστησε, όπως ο ίδιος το αποκαλεί, κέντρο ταξινόμησης. Στις ερχόμενες ημέρες, χιλιάδες οικοδόμοι, διασώστες και εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο Σημείο Μηδέν για να αναζητήσουν για επιζώντες και ξεκίνησαν τον δύσκολο δρόμο για να καθαρίσουν το σημείο. Δεκαοκτώ άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια, αλλά χιλιάδες παρέμειναν παγιδευμένοι.

Στη φονικότερη επίθεση που άλλαξε τον κόσμο, σκοτώθηκαν συνολικά 2.977, περιλαμβανομένων και των θυμάτων από την επίθεση στο Πεντάγωνο και το τέταρτο αεροσκάφος που συνετρίβη στην Πενσιλβάνια.

Στη 18η επέτειο της φρίκης, ο δρ. Εμίλ Τσάιν δημοσιεύει ανέκδοτες από την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης στο Σημείο Μηδέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ