Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στα Κατεχόμενα -Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα γύρω στις 2:00, σε αποθήκες πυρομαχικών σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο, στην Κερύνεια.

Η λεγόμενη “αστυνομία” των κατεχομένων σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη συμβολή Ακαπούλκο μετά από φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 1:30πμ. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί με απόλυτο τρόπο εάν οι εκρήξεις στα πυρομαχικά προκάλεσαν την πυρκαγιά ή το αντίθετο κάτι που είναι αντικείμενο έρευνας.
Νότερες πληροφορίες σημειώνουν ότι η εκρήξεις σταμάτησαν γύρω στις 5:00 τα ξημερώματα ενώ παράλληλα έχει συσταθεί Επιτροπή Διερεύνησης της υπόθεσης για να διαλευκανθούν τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Τ/κ ΜΜΕ, επί τόπου έσπευσαν ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Κουντρέτ Οζερσάι. Όπως δήλωσε ο κ. Ακιντζί στον παράνομο «Μπαϊράκ», οι εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 2 το πρωί απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο».
Είπε ότι οι πυροσβεστικές «υπηρεσίες» όπως και ομάδες της πολιτικής άμυνας βρίσκονται στην περιοχή και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα λαμβάνονται. Δεν υπάρχουν θύματα. Ωστόσο υπάρχουν μικροτραυματισμοί, αφού ένας τουρίστας τραυματίστηκε από θραύσματα και υλικές ζημιές. Ο κ. Ακιντζί είπε ότι αναμένεται σήμερα να διαφανούν οι λόγοι πρόκλησης της πυρκαγιάς αλλά και της φωτιάς.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=eHr6rk3P4Ko&w=671&h=450]
.
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ για την έκρηξη στα κατεχόμενα
Έκρηξη τα αίτια της οποίας δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει προκλήθηκε στην Κερύνεια σε αποθήκη πυρομαχικών του τουρκικού στρατού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι η φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “στην Κερύνεια πραγματοποιήθηκε έκρηξη γύρω στις 1.30 σε αποθήκη πυρομαχικών του Διοικητηρίου του Λόχου Πυρομαχικών, τα αίτια της οποίας δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει”. Προστίθεται ότι “η φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη έχει τεθεί υπό έλεγχο και έχει διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια της περιοχής”.
“Δεν υπήρξε oποιαδήποτε απώλεια ζωής, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και αντιπροσωπεία που συστάθηκε για την έρευνα ξεκίνησε αμέσως εργασίες για την διευκρίνηση των αιτίων της έκρηξης”, καταλήγει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.
Στο μεταξύ, οι εκρήξεις στα κατεχόμενα είναι πρώτο θέμα στην Τουρκία. Τα τουρκικά κανάλια συνδέθηκαν απευθείας μεταδίδοντας όλες τις λεπτομέρειες.
Πηγή: sigmalive.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ