Σε αυτά τα αεροδρόμια οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις -Φυσικά και υπάρχουν ελληνικά στη λίστα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχεδόν τέσσερις με πέντε πτήσεις που αναχωρούν από τα συγκεκριμένα αεροδρόμια έχει καθυστέρηση -Τρία ελληνικά βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα

Μύκονος, Σαντορίνη, Αθήνα: εάν όλα σας φαντάζουν ιδανικά στο άκουσμα αυτών των καλοκαιρινών προορισμών, ίσως να υπάρχει κάτι ακόμη που πρέπει να λάβετε υπόψη. Σύμφωνα με την AirHelp, την ηγέτιδα εταιρεία παγκοσμίως για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών, τα αεροδρόμια των πόλεων αυτών είναι ανάμεσα σε αυτά της Ευρώπης όπου καταγράφονται οι περισσότερες πτήσεις με καθυστέρηση τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο.
Σχεδόν τέσσερις με πέντε στις δέκα πτήσεις που αναχωρούν από τα αεροδρόμια αυτά έχει καθυστέρηση – συνεπώς είναι πολύ πιθανό να καθυστερήσετε εάν ταξιδεύετε από αυτούς τους καλοκαιρινούς προορισμούς.
Εκτός από την Ελλάδα, στο top 10 της κατάταξης βρίσκονται και τα εξής αεροδρόμια της Πορτογαλίας: της Νήσου Πόντα Ντελγάδα, της Νήσου Λάχες και της Λισαβόνας. Κατά συνέπεια, εάν επιστρέφετε από Αθήνα ή Λισαβόνα ίσως είναι καλύτερα να ταξιδέψετε με ένα εναλλακτικό μέσο όπως τρένο ή λεωφορείο για να μην καθυστερήσετε σε κάποια σημαντική συνάντηση την επόμενη ημέρα.
Επίσης, αν αναχωρείτε από κάποιο σύμπλεγμα νησιών που ανήκει στην Πορτογαλία και βρίσκεται στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, είναι πολύ πιθανό να μην αναχωρήσετε βάσει προγράμματος ακόμα και τις επόμενες ημέρες.
pinakas aerodromia kathysterisi
Με δεδομένο ότι πολλά αεροδρόμια χωρών της Νότιας Ευρώπης που αποτελούν δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, παρουσιάζουν από τα υψηλότερα ποσοστά καθυστερήσεων, η AirHelp προτείνει στους ταξιδιώτες που αναχωρούν από τα αεροδρόμια αυτά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν χρόνο στη διάθεσή τους καθώς είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν καθυστερήσεις στις πτήσεις τους.
Για όσους αναχωρούν από την Ελλάδα, τα αεροδρόμια της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Αθήνας έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά on time αναχωρήσεων.
Ο Παναγιώτης Διβάνης, ειδικός της AirHelp για θέματα δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών σχολίασε σχετικά: «Το γεγονός ότι καθυστερούν οι πτήσεις σε αεροδρόμια της χώρας που αποτελούν δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς για χιλιάδες επιβάτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα πρέπει να μας προβληματίζει. Ειδικά όσοι αποφασίζουν να πετάξουν τελευταία στιγμή, θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο αν αναχωρούν από αυτά τα αεροδρόμια.
Πηγή: news247.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ