Ποιοι βιάζονται να «φάνε» τον Προκόπη Παυλόπουλο;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Στην πολιτική ισχύει η ρήση: Ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος – Και βέβαια ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ – «Παίζει» στα αλήθεια το σενάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προτείνει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Μην βιαστείτε να απαντήσετε όχι.
Θα σας εξηγήσω γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος αποτελεί – αυτή την στιγμή – την πιο ψύχραιμη, ενδεδειγμένη και «αναίμακτη» λύση τόσο για τον Μητσοτάκη, όσο και για τον Τσίπρα.
Κατ’ αρχήν, αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι έχουν σπεύσει να «κάψουν» το όνομα του σημερινού Προέδρου με το επιχείρημα ότι επειδή δεν τον ψήφισε ο Μητσοτάκης στην προηγούμενη ψηφοφορία, «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τον προτείνει».
Λάθος συλλογισμός.
Οι πολιτικοί δεν σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο.
Και ιδιαίτερα ο Μητσοτάκης, ο οποίος δεν διαπνέεται από κανένα αίσθημα ρεβανσισμού για κανέναν. Τουλάχιστον προσώρας.
Πάμε να δούμε ποια είναι τα άλλα ονόματα που ακούγονται και γράφονται στον Τύπο:
1. Άννα Διαμαντοπούλου – Η περίπτωσή της θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις, αφού το όνομά της έχει συνδεθεί με αλήστου μνήμης εποχές της διαπλοκής και ιδιαίτερα με την καμαρίλα του ΔΟΛ και του κράτους… ΠΑΣΟΚ.
2. Μαρία Δαμανάκη – Κατά τον ίδιο τρόπο έχει συνδεθεί με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ η δημοφιλία της στη λαϊκή βάση είναι μάλλον περιορισμένη. Αρνητικό είναι βεβαίως και το γεγονός ότι η Δαμανάκη αλλάζει τα κόμματα σαν τα… πουκάμισα.
3. Κώστας Καραμανλής – Ιδανική περίπτωση, αλλά δεν ενδιαφέρεται ο ίδιος.
4. Αντώνης Σαμαράς – Αν και ο ίδιος θα το επιθυμούσε διακαώς, ευτυχώς ο Μητσοτάκης τα έχει τετρακόσια…
5. Δημήτρης Αβραμόπουλος – Προφανώς θα το ήθελε ο ίδιος, αλλά από όσο γνωρίζω ο Μητσοτάκης δεν του έχει καμία απολύτως υποχρέωση.
6. Βαγγέλης Βενιζέλος – Ούτε μια στο εκατομμύριο, διότι θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες.
7. Κώστας Σημίτης – Ομοίως με τον Βενιζέλο, θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες εναντίον του Μητσοτάκη.
Πάμε τώρα να δούμε την περίπτωση του Προκόπη Παυλόπουλου
Αν παρατηρήσετε προσεκτικά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα εξάγεται το συμπέρασμα ότι κανείς από τους δυο δεν έχει αφήσει το παραμικρό υπονοούμενο εναντίον του Παυλόπουλου.
Ούτε καν ο Αλέξης Τσίπρας για την πρωτοβουλία του Παυλόπουλου να μην υπογράψει τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπηρετεί με άρτιο τρόπο τα καθήκοντά του και όχι μόνο δεν δημιουργεί προβλήματα στην διακυβέρνηση, αλλά αντίθετα είχε βοηθήσει πολλές φορές τον προηγούμενο πρωθυπουργό σε ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο.
Άπαντες γνωρίζουν ότι ήταν καθοριστική η συμβολή του ακόμα και στην σκληρή διαπραγμάτευση του 2015.
Στάθηκε αυτό που λέμε απολύτως «θεσμικός» στον ρόλο του καθόλη την διάρκεια της θητείας του, χωρίς να προκαλεί εντάσεις και διχαστικές τάσεις.
Αυτή την στιγμή είναι ίσως το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορούσε να συγκεντρώσει πάνω από 180 ψήφους και να μην μπει η χώρα σε πολιτική περιδίνηση.
Προφανώς και στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν φράξιες που δεν θέλουν τον Παυλόπουλο. Ευτυχώς δεν αποφασίζουν αυτοί.
Ο Παυλόπουλος λοιπόν είναι «ασφαλής λύση» για όλο το πολιτικό σύστημα και μια ενδεχόμενη επιλογή του θα βοηθούσε στο να ξεπεραστούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο θα εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η χώρα έχει να ξεπεράσει πολύ σοβαρά προβλήματα και κανείς δεν θα ήθελε μια μακρά περίοδο πολιτικής ανωμαλίας με συνεχείς εκλογικές διαδικασίες προκειμένου να εκλεγεί νεός Πρόεδρος.
Συνεπώς είναι εξόχως παρακινδυνευμένη η πρόβλεψη ότι ο Παυλόπουλος δεν θα συνεχίσει για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στο τέλος νικάει πάντα ο ορθολογισμός.
Ψυχραιμία λοιπόν. Κοντοζυγώνει η ώρα…
Πηγη: newsbomb.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ