Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στην Αχαρνών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 06:00, για την εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ.

Το κτίριο, που φιλοξενούσε δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο βρισκόταν υπό κατάληψη από το 2016. Πρόκειται για την πέμπτη εκκένωση κτιρίου υπο κατάληψη.
Στο νεοκλασικό κτίριο έχουν μπει ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με αξιωματικούς της ασφάλειας Αττικής και της κρατικής ασφάλειας. Στην περιοχή υπάρχει και drone της ΕΛΑΣ.
Στο νεοκλασικό βρισκόταν και άγνωστος παράτυπων μεταναστών εδώ και πολύ καιρό. Έξω από το κτίριο είχαν σημειωθεί επεισόδια πολλές φορές ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών. Σύμφωνα με πληροφορίες αντικείμενο των συμπλοκών η διακίνηση πλαστών εγγράφων, ειδών παρεμπορίου και λαθραίων τσιγάρων. Τον Οκτώβριο του 2018 είχαν μάλιστα βγει και πιστόλια και υπήρξαν τραυματίες.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι ένα από τα 11 κτίρια για τα οποία είχαν υποβάλει μήνυση οι ιδιοκτήτες για την εκκένωσή τους είχαν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες, αλλά δεν εκτελούνταν. Aπό τα 11 στα εφτά έχουν καταλύσει παράτυποι μετανάστες ενώ σε τέσσερα βρίσκονται ομάδες αντιεξουσιαστών.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και για ναρκωτικά.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε επιχειρηθεί η εκκένωση δύο κτιρίων υπό κατάληψη στα Εξάρχεια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, skai

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ