Παγκοσμίως ρεζίλι. Η NASA διαψεύδει ότι η Αντωνιάδου που βραβεύτηκε από την υπουργό παιδείας, είχε εργαστεί εκεί!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διεθνώς ρεζίλι κυρία Κεραμέως. Συγχαρητήρια. Καταργήστε τώρα πάλι κανένα θρήσκευμα από τα απολυτήρια για να αλλάξετε ατζέντα

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph, φιλοξενεί μία δήλωση εκπροσώπου της NASA που αναφέρει πως η Ελένη Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ για την αμερικανική διαστημική υπηρεσία. «Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Η βρετανική εφημερίδα εξιστορεί όλη την υπόθεση της ελληνίδας επιστήμονα, με αφορμή την αμφισβήτηση των επιτευγμάτων της, μετά από μία ανάρτηση ενός καθηγητή μετά από βράβευσή της από την υπουργό Παιδείας, ο οποίος αποδομεί έναν-έναν τους ισχυρισμούς για τα… ταλέντα της, καταλήγοντας πως «Δεν πληροί καν τα κριτήρια να αποκαλείται επιστήμονας για τους περισσότερους».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ελένη Αντωνιάδου ήταν η έμπνευση για τη δημιουργία της πρώτης «Ελληνίδας Barbie», από την εταιρία Mattel, με αφορμή την συμπλήρωση των 60 ετών από όταν πρωτοκυκλοφόρησε η κούκλα και στο πλαίσιο δημιουργίας μιας σειράς Barbie εμπνευσμένες από γυναίκες – πρότυπα. Στην ιστοσελίδα της Mattel αναφέρεται πως η Αντωνιάδου εργάζεται για τηNASA, ενώ η αμερικανική εταιρεία κατασκευής της διάσημης κούκλας δεν σχολίασε το γεγονός όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα. Σημειώνεται πως η ίδια, όταν παρουσιάστηκε η Barbie με την μορφή της, είχε δηλώσει: «Κάθε βήμα μας φέρνει καθημερινά πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρό μας… Μπορείς να γίνεις αυτό που ονειρεύεσαι».

Ο Telegraph κάνει επίσης αναφορά και στον τρόπο παρουσίασης της Αντωνιάδου από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, που επανειλημμένως έχουν μιλήσει για μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες, πρωτοπόρο επιστήμονα, ενώ την χαρακτηρίζουν και «ερευνήτρια της NASΑ».

Τονίζεται δε στο δημοσίευμα, πως η βρετανική εφημερίδα προκειμένου να παρουσιάσει το θέμα ζήτησε την άποψη της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία όμως δεν θέλησε να επικοινωνήσει.

http://www.anatropinews.gr/2019/09/19/ekprosopos-nasa-stin-telegraph-k/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ