Το CERN και τα μυστήρια του σύμπαντος (βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μεγαλύτερο επιστημονικό εργαστήριο στον κόσμο ανέστειλε την λειτουργία του προκειμένου να την αναβαθμίσει και να μπορέσει να ξεκλειδώσει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Αυτό το χρονικό διάστημα, θα γίνουν σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις στον επιταχυντή και τους ανιχνευτές.
Η dream team εκατοντάδων ερευνητών από όλο τον κόσμο εργάζονται εδώ. Για το λόγο αυτό μία από τις βασικότερες δραστηριότητες είναι ο τεμαχισμός σωματιδίων με σκοπό να αποκαλυφθεί το μυστικό και οι ρίζες του σύμπαντος. Πρόκειται για τον μεγάλο επιταχυντή ανδρονίων.
«Υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για τις οποίες δεν ξέρουμε τις απαντήσεις. Από το σκοτεινό σύμπαν, 95 % του σύμπαντος είναι άγνωστο, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει γίνει και πολλά ακόμα. Εάν μπορώ να αναφερθώ σε ένα πράγμα το οποίο θα ήθελα να κατανοήσω είναι η σύνθεση του. Θα ήταν σπουδαίο, γιατί μετά η κατανόηση του σύμπαντος θα αυξηθεί από 5% στο 30%,» μας εξηγεί η γενική διευθύντρια του προγράμματος.
Ανάμεσα στα σημαντικότερα έργα που έχει να φέρει εις πέρας στο μέλλον το CERN είναι το σχέδιο η κατασκευή ενός κυκλικού τούνελ μήκους 100 χιλιομέτρων, στο εσωτερικό του οποίου θα γίνονται συγκρούσεις ηλεκτρονίων με ποζιτρόνια.
Σκοπός είναι να ξεπεράσουμε τα όρια την γνώσης, στα οποία φτάσαμε το 2012 με το μποζόνιο Higgs.
Η αναβάθμιση των λειτουργιών του CERN θα έχει αρκετά στάδια. Τα νέα μηχανήματα μπορούν να λειτουργήσουν ως μία δίοδος που θα συνδέει τον κόσμο στον οποίο ζούμε με ένα κρυμμένο κόσμο σωματιδίων ο οποίος μας είναι άγνωστος.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=XIIdirv0-Eo&w=711&h=400]
.
euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ