20/09/2021

Νέος πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο ο κύριος Διονύσιος Καλαμβρέζος.

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο, ο οποίος είναι ο κύριος Διονύσιος Καλαμβρέζος, με θητεία στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ αλλά και σαν πρέσβης στην Ρωσία.
Ο κύριος Καλαμβρέζος γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Σπούδασε Νομικά και σύγχρονη ιστορία στην Αθήνα, το Λονδίνο (London School of Economics) και το Παρίσι (Université de Paris II).

ο κος Καλαμβρέζος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα.ο κος Καλαμβρέζος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα.

Έχει μακρά θητεία στο διπλωματικό σώμα, με σημαντικότερες θέσεις αυτή στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ρωσία (1992-1997), στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη σε δυο διαφορετικές περιόδους (1998 με 2002 καθώς και 2016 με 2019), καθώς και στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ, στις Βρυξέλλες (2006-2011).

o κος Καλαμβρέζος κατά την διάρκεια της θητείας του στην ΜΕΑ στον ΟΗΕ.o κος Καλαμβρέζος κατά την διάρκεια της θητείας του στην ΜΕΑ στον ΟΗΕ.

Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ρωσικά, ενώ έχει να επιδείξει και πλούσιο συγγραφικό έργο, με διηγήματα και μυθιστορήματα πολιτικής φαντασίας. Τέλος, άρθρα κι εργασίες του για ζητήματα διεθνούς δικαίου και πολιτικής, για θέματα του ελληνισμού της πρώην ΕΣΣΔ καθώς και για τη λογοτεχνία της επιστημονικής φαντασίας έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ