Ε9: Άνοιξε η πλατφόρμα για τροποποιητικές δηλώσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα ευκαιρία να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους και να περιορίσουν ακόμα περισσότερο το λογαριασμό του φετινού ΕΝΦΙΑ – πέραν της έκπτωσης 10% έως 30% – έχουν πλέον οι φορολογούμενοι.

Λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου, άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αρχικών-τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ έτους 2019.
Πλέον μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να υποβάλλουν αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2010 και μετά
Πιο συγκεκριμένα η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων είναι διαθέσιμη στους φορολογούμενους μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στο λογαριασμό κάθε φορολογούμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr
Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κάθε φορολογούμενος στο Ε9 για τα ακίνητά του. Οπότε όποια λάθη έχει εντοπίσει μπορεί να τα διορθώσει με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υποβολή των διορθωτικών αυτών δηλώσεων δεν συνεπάγεται την επιβάρυνσή τους με το αυτοτελές πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής των 100 ευρώ, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η ένταξη των περιοχών των ακινήτων τους στο Κτηματολόγιο.
Μετά την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό, εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ.
Στις περιπτώσεις που από τις αλλαγές προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω του Taxisnet, να προσκομίσει τα δικαιολογητικά (συμβόλαια κλπ) στην εφορία προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.
Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος
Πηγή: EΡT1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ