Διπλωματικό χτύπημα Ινδίας σε Ερντογάν μέσω Κύπρου-Αρμενίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικό προειδοποιητικό χτύπημα μέσω Κύπρου και Αρμενίας δέχτηκε η Τουρκία αυτή την φορά από την ανερχόμενη υπερδύναμη της Ασίας, Ινδία.

Αφορμή ήταν η ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου ο ίδιος αυτοπροβλήθηκε περίπου ως ο «μεσσίας» των μουσουλμανικών πληθυσμών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε:
«Παρά τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν, το Κασμίρ εξακολουθεί να είναι πολιορκημένο και οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κολλήσει στο Κασμίρ.” Επίσης, επέκρινε τη διεθνή κοινότητα επειδή δεν έδωσε επαρκή προσοχή στο θέμα του Κασμίρ.

Πρόσθεσε: “Για να μπορέσει ο λαός του Κασμίρ να εξετάσει ένα ασφαλές μέλλον μαζί με τους Πακιστανούς και Ινδούς γείτονές του, είναι επιτακτική η επίλυση του προβλήματος μέσω του διαλόγου και της δικαιοσύνης, αλλά όχι μέσω σύγκρουσης”.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι εδώ και χρόνια στενός σύμμαχος του Πακιστάν.

Ως αντίδραση ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Νarendra Modi συναντήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας αλλά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με τον ινδικό Τύπο να ερμηνεύει κίνηση αυτή ως ένα άμεσο μήνυμα προς τον Ερντογάν πως αν συνεχίσει να μιλάει για το Κασμίρ, η Ινδία θα συνταχθεί με τους εχθρούς της Τουρκίας.

keimeno erdogan india
keimeno erdogan india1

Μάλιστα διάφοροι τούρκοι αναλυτές και αρθρογράφοι προειδοποιούν πως αν η Ινδία συμμαχήσει με Κύπρο και Αρμενία τότε η Άγκυρα θα πρέπει να μποϊκοτάρει τα ινδικά προϊόντα / επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ερντογάν, επιτέθηκε σε πολλά κράτη σε μια προσπάθεια να προβάλλει τον εαυτό του ως προστάτη μουσουλμάνων. Πέραν από το Κυπριακό, αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της Παλαιστίνης και αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των μεταναστών Rohingya, και τα δύο ζητήματα στα οποία οι φιλοδοξίες για ένα νέο-Χαλιφάτο κατέχουν σημαντικό ενδιαφέρον.

keimeno erdogan india2

Mάριος Πούλλαδος
sigmalive

ΔΗΜΟΦΙΛΗ