Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τώρα Παράταση 7 ημερών για τις 120 δόσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ρύθμιση χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις πήρε παράταση επτά ημερών. Την παράταση αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες

από το dikaiologitika.gr.

Η παράταση θα είναι διάρκειας μόλις επτά ημερών, ενώ η αρχική προθεσμία για ένταξη στη ρύθμιση για χρέη στην εφορία έληγε σήμερα.

Ειδικότερα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να δοθεί παράταση μιας εβδομάδας μέχρι 7 Οκτωβρίου για την υποβολή των αιτήσεων για όσους στο παρά πέντε θέλουν να ενταχθούν. Δίνοντας έτσι σε ακόμη περισσότερους την ευκαιρία να ενταχθούν πριν ξεκινήσουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Πάντως στο υπουργείο Εργασίας συστήνεται ειδική τεχνική ομάδα υπαλλήλων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών προκειμένου να καταγράψουν άλλα και να κατηγοριοποιήσουν τους οφειλέτες που δεν εντάχθηκαν στην ρύθμιση. Κι αυτό για να ενεργοποιηθούν αμέσως μετά την λήξη της υποβολής αιτήσεων η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, κινητών αξιών και ακινήτων για όσους φυσικά έχουν ακίνητα στο όνομα τους.

Ειδικότερα για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν κατά την κρίση του Προϊσταμένου της αρμόδιας για την επιδίωξη της οφειλής Υπηρεσίας, τα μέτρα που προβλέπονται στο άρθρο 9 του ΚΕΔΕ και είναι:

α) κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη, είτε κινητών και απαιτήσεων, γενικώς, του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου,
β) κατάσχεση ακινήτων.

Εκτός των ανωτέρω είναι δυνατή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η λήψη σε βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου, διοικητικών, ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ