Χαρίτσης: Απίστευτη η αδράνεια της κυβέρνησης εδώ και σχεδόν τρεις μήνες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Και κάποια ακόμα αναρωτιούνται γιατί δεν είδε ο Τραμπ τον Μητσοτάκη

«Το προσφυγικό δεν αντιμετωπίζεται με επίδειξη αυταρχισμού και με επικοινωνιακά παιχνίδια»

Για «επίδειξη αυταρχισμού και πυγμής, αλλά και επικοινωνιακή διαχείριση που δεν απαντά στις πραγματικές διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τη χθεσινή τραγωδία στη Μόρια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel.

Της καταλόγισε «απίστευτη αδράνεια εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, που επιδεινώνει το πρόβλημα» και σχολίασε λέγοντας πως «το γεγονός ότι ακούσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλά για μεταναστευτικό πρόβλημα και όχι για προσφυγικό», «καταστρατηγεί τις επιταγές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, και αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την ιδεοληψία της Ν.Δ. σε ένα πρόβλημα με παγκόσμιες διαστάσεις».

Πρόσθεσε ότι «οποιαδήποτε πρωτοβουλία διεθνοποίησης του ζητήματος ο ΣΥΡΙΖΑ θα τη στηρίξει» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταστροφολογεί, αλλά καλεί την κυβέρνηση να μην ολιγωρεί. Χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» για τον ΣΥΡΙΖΑ τις κλειστές δομές και τα κέντρα κράτησης, και πρόσθεσε ότι με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου «στερείται η δυνατότητα για εξατομικευμένη εξέταση κάθε αίτησης ασύλου», λέγοντας πως αυτό προκύπτει επειδή η κυβέρνηση μιλά για μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό ζήτημα.

Αναφερόμενος στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «πρωτοφανή και απρόσμενη συμμετοχή του κόσμου», σημειώνοντας ότι «είναι μεγάλο το στοίχημα να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους, να τους εντάξουμε στους κόλπους μας και να αναβαθμίσουμε την οργανωτική δομή και λειτουργία μας». Τόνισε ότι «η διακήρυξή μας δείχνει πώς φιλοδοξούμε να είναι η Αριστερά του 21ου αιώνα, ποιο είναι το δικό μας πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα […] Ίσως να απογοητεύσαμε όσους προσέβλεπαν σε εσωκομματικά μαχαιρώματα…», σχολίασε.

Για το θέμα της εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι «το ζητούμενο είναι όλα τα μέλη να έχουν ενεργή συμμετοχή […] Τα άλλα θέματα μπορούμε να τα δούμε και στο συνέδριο, που είναι καταστατικό. Σημασία έχει οι άνθρωποι που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας να έχουν φωνή», συνέχισε και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ιδιοκτησία κανενός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ