Κτηματολόγιο Λήγουν οι προθεσμίες. Έρχονται πρόστιμα αλλά από την νέα χρονιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καμία νέα παράταση δεν θα δοθεί στις προθεσμίες του Κτηματολογίου που εκπνέουν σταδιακά έως το τέλος Νοεμβρίου.

Όσοι πάντως υποβάλουν δηλώσεις έως το τέλος του έτους δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν με πρόστιμα, καθώς η σχετική διάταξη (παραμένει ανενεργή εδώ και χρόνια) αναμένεται να ενεργοποιηθεί από τον Ιανουάριο.

Όπως ξεκαθάρισε ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου Στέφανος Κοτσώλης, σε καμία περίπτωση τα πρόστιμα δεν πρόκειται να έχουν αναδρομική ισχύ.

Αυτοί που θα πρέπει να κινηθούν ταχύτητα είναι οι κάτοικοι της Αττικής που έχουν ακίνητα σε περιοχές στις οποίες εξέπνευσε χθες η προθεσμία. Τα γραφεία των αναδόχων στο κεντρικό γραφείο κτηματογράφησης στο Γαλάτσι θα λειτουργήσουν περίπου για ακόμα 15-20 μέρες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ήδη κλεισμένα ραντεβού, δηλαδή τους ιδιοκτήτες που προσήλθαν εμπρόθεσμα, κατέθεσαν αίτηση και αναμένεται εκ νέου προγραμματισμένη επίσκεψη για να καταθέσουν το σύνολο των απαραίτητων εγγράφων.

Ύστερα και από αυτή την περίοδο, οι ανάδοχοι μπορούν να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις του Γαλατσίου, ειδικά αν η προσέλευση είναι πολύ χαμηλή.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα επιταχύνθηκε ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στα Δωδεκάνησα, όπου έληξαν οι παρατάσεις, το ποσοστό συλλεχθέντων δικαιωμάτων ανέρχεται στο 74,87%. Ακολουθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας με ποσοστό 52,23%, ενώ έπεται η Π.Ε. Πιερίας με 47,99%.

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ