Οσοι θέλουν τους δημοσιογράφους όρθιους πρέπει να αντιδράσουν

Του Γιώργου Λακόπουλου

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει από χρόνια η Γιάννα Παπαδάκου: ίσως η πιο άρτια δικαστική συντάκτρια, μαχητική, πολύπειρη και ενημερωμένη. Η Παπαδάκου είχε και δημοσίευε πληροφορίες για τη δικαστική έρευνα στο σκάνδαλο Novartis πολύ πριν έλθει στο κέντρο της επικαιρότητας και γίνει το αγκάθι του δημοσίου βίου. Όταν ξέσπασε η καταιγίδα είχε πάντα καλές πληροφορίες και το θάρρος να τις εκθέτει στους ακροατές και τους αναγνώστες της.

Το τελευταίο διάστημα η δημοσιογράφος μπήκε στο σημάδι των κύκλων που θέλουν να μετατρέψουν την υπόθεση Novartis από σκάνδαλο χρηματισμών, σε σκευωρία κατά πολιτικών.Απομακρύνθηκε από ένα μέσο ενημέρωσης και απομονώθηκε από άλλα. Και στο καπάκι την συμπεριέλαβε η γνωστή Ράικου στις εξομολογήσεις της.

Η Γιάννα είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και απάντησε αμέσως. Αλλά για τη δημοσιογραφία αυτό που της συμβαίνει είναι ένα φαινόμενο το οποίο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.Όπως δεν πρέπει να περάσει ότι μετέχουν και μέσα ενημέρωσης. Όταν ένας δημοσιογράφος με εγνωσμένη εγκυρότητα και ήθος στοχοποιείται η ενημέρωση δέχεται πλήγμα. Και όσοι έχουν χρέος, να την κρατήσουν όρθια πρέπει να αντιδράσουν. Τουλάχιστον όσοι θέλουν τους δημοσιογράφους όρθιους.

Όταν χτυπάνε την πόρτα του γείτονα και δεν ενδιαφέρεσαι, θα έλθει η ώρα που θα χτυπήσουν και τη δική σου και δεν θα υπάρχει κανένας να ενδιαφερθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ