Για πρώτη φορά χειρόγραφο του Τολστόι εκτός Ρωσίας (βίντεο)

Για πρώτη φορά, απόσπασμα του αρχικού χειρόγραφου από το κλασικό μυθιστόρημα Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι εκτίθεται εκτός της Ρωσίας, της πατρίδας του συγγραφέα.

Το έγγραφο θα παρουσιαστεί στη Γενεύη της Ελβετίας ως τμήμα μιας έκθεσης που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια συνεργασίας μεταξύ των κρατών.
Ο Τολστόι χαρακτηρίζεται ως υποστηρικτής του πασιφισμού – το απόσπασμα που επιλέχθηκε για την έκθεση περιλαμβάνει δύο εκ των πρωταγωνιστών οι οποίοι ετοιμάζονται να πολεμήσουν το στρατό του Ναπολέοντα στη μάχη του Μποροντίνο.
«Λίγο πριν από αυτή τη μάχη, ο Κόμης – ο πρίγκιπας Αντρέι – ο οποίος είναι ο ίδιος αξιωματικός, μιλάει με απόλυτη απόγνωση. Λέει πολύ ξεκάθαρα ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να συγκριθεί καθόλου με ένα παιχνίδι σκακιού, ότι ο πόλεμος είναι μια απολύτως μια βρώμικη, αηδιαστική υπόθεση», λέει ο καθηγητής Ζακ Μπέρκτολντ, διευθυντής του Ιδρύματος Μαρτέν Μποντμέρ της Γενεύης.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=CjPgq2lRX7w&w=711&h=400]
.
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον έναν αιώνα πολυμέρειας και συνεργασίας των κρατών αρχής γενομένης από την Κοινωνία των Εθνών.
«Για μας προκειται για μια αποκατάσταση των διδάγματων του παρελθόντος, μας δείχνει πως πρέπει να εργαστούμε για την ειρήνη, να εργαστούμε σε όλα τα επίπεδα και ότι η μόνη δυνατότητα τώρα να εργαστούμε για την ειρήνη είναι η νέα πολυμέρεια, η πολυμέρεια των Ηνωμένων Εθνών», λέει η Τατιάνα Βαλοβάγια, γενική διευθύντρια των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.
.
https://twitter.com/UNGeneva/status/1180024581521842176
euronews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ