Πολεμικά όργανα… Αιφνιδιαστική ιρανική στρατιωτική άσκηση κοντά στα σύνορα με την Τουρκία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία ξεκίνησε μια αιφνιδιαστική στρατιωτική άσκηση με δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων κοντά στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία.

Η στρατιωτική άσκηση υπο το όνομα “Ένας Στόχος, Μια βολή” (“One Target, One Shot”) αποσκοπεί στην αξιολόγηση της ετοιμότητας των στρατιωτικών μονάδων και της κινητικότητας και της ευκινησίας τους στο πεδίο της μάχης.
Η άσκηση έρχεται εν μέσω της αντίθεσης του Ιράν στην προγραμματισμένη εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων μαχητών εκεί. Οι Σύροι Κούρδοι ήταν σύμμαχοι των Η.Π.Α. στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Η ξαφνική ιρανική άσκηση ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Η κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι είναι υπό την επίβλεψη του στρατηγού Αμπντολράχιμ Μουσαβί, αρχηγού του στρατού του Ιράν.
Ωστόσο, δεν έγινε αναφορά στην αναμενόμενη τουρκική επιχείρηση, ούτε στον αριθμό των στρατευμάτων που συμμετέχουν στην άσκηση στο Qushchi στην επαρχία του δυτικού Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν. Η περιοχή είναι περίπου 620 χιλιόμετρα, ή 385 μίλια, βορειοδυτικά της Τεχεράνης.
Το Ιράν και η Ρωσία είναι και οι δύο βασικοί σύμμαχοι του Μπασάρ Ασάντ. Και οι δύο έχουν στρατεύματα στη Συρία. Αν και ενδέχεται να αντιταχθούν δημοσίως σε μια τουρκική εισβολή στη Συρία, πιθανότατα δεν θα τους πειράξει μια επιχείρηση που θα μειώσει τις κουρδικές δυνάμεις.
Γεωπολιτική και συμφέροντα βλέπετε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ