Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων για τα δάνεια της Alphabank στον ΔΟΛ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόφαση ορόσημο εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων σε σχέση με τα δάνεια της Alphabank στον ΔΟΛ.
Το σκεπτικό της απόφασης που ανακοινώθηκε επισημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση των επιτροπών χορήγησης σε σχέση με αυτά που ορίζονται από την τράπεζα της Ελλάδος ή από τον εσωτερικό κανονισμό της τράπεζας.
Επιπλέον με βάση το νέο ποινικό κώδικα απαιτείται η δημιουργία βέβαιας ζημιάς άμεσα με την χορήγηση του δανείου πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί αφού η περιουσία της εταιρείας και των εγγυητών βρίσκεται ακόμα σε εκαθάριση.
Η απόφαση αυτή αποτελεί πρόκριμα για πολλές τραπεζικές υποθέσεις που βρίσκονται στα δικαστήρια οι οποίες ξεκίνησαν σε μία εποχή δαιμονοποίησης των τραπεζιτών και των δανείων τους, χωρίς να υπολογίζει κανείς ότι η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας ήταν επόμενο να επιφέρει τεράστια προβλήματα στα δάνεια των επιχειρήςεων. 
Σήμερα και στα πλαίσια μιας νέας εκκίνησης  η δικαιοσύνη φαίνεται να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Αναζητεί πραγματικούς ενόχους τραπεζίτες δηλαδή που χρηματίστηκαν (και συνεπώς είχαν δόλο)  προκειμένου να χορηγήσουν δάνεια και όχι αποφάσεις που αστοχήσανε μέσα σε ένα πρωτοφανές αρνητικό περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ