Τουρκική εισβολή στη Συρία: Η φονική παρωδία του Ερντογάν συνεχίζεται… (φωτογραφίες, βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γεγονός αποτελεί πλέον η τουρκική εισβολή στη Συρία. Ο Αττίλας σφυροκοπά για δεύτερη συνεχή μέρα τη Συρία, μετά την εντολή που έδωσε ο Ερντογάν από το γραφείο του για την τουρκική επίθεση.

Περιοχές που γειτονεύουν με την Τουρκία, ιδίως οι ζώνες Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν, σφυροκοπήθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία και το πυροβολικό.
Την Πέμπτη το πρωί, οι τουρκικές δυνάμεις επανέλαβαν τον βομβαρδισμό της συνοριακής πόλης της Συρίας, Ras al-Ain, που βρίσκεται στην επαρχία Al Hasakah.
Η αεροπορία και το πυροβολικό «έπληξαν μέχρι στιγμής 181 στόχους», θέσεις «της τρομοκρατικής οργάνωσης», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας τα μεσάνυχτα, αναφερόμενο στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), οργάνωση η κύρια συνιστώσα της οποίας είναι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ).
Από την πλευρά τους, οι ΣΔΔ ανέφεραν χθες πως «απώθησαν» την τουρκική επίθεση, στόχος της οποίας είναι να απομακρυνθούν οι ΜΠΛ από τις παραμεθόριες περιοχές, που ελέγχουν de facto.
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0xecwNyMQQ0&w=693&h=450]
.
Πολεμικό κλίμα στην Τουρκία-Προσευχές σε 90 χιλιάδες τζαμιά
Σε 90 χιλιάδες τζαμιά σε όλη την Τουρκία έγιναν προσευχές στις 7.00 το πρωί για τους Τούρκους στρατιώτες. Από χθες το βράδυ ο πρόεδρος θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς, είχε καλέσει μέσω του τουίτερ όλους τους Τούρκους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσευχή «για να καταλήξει με επιτυχία η “Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης” για την ασφάλεια της πατρίδας μας, τη γαλήνη του λαού μας, την ειρήνη στην περιοχή μας», όπως έγραψε.
.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/1182033401630646273
.
Γενικά, στην Τουρκία επικρατεί κλίμα ενθουσιασμού μέσα στον λαό, το οποίο ενθαρρύνουν και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τούρκοι δημοσιογράφοι περίμεναν στα σύνορα με τη Συρία χθες βράδυ, την ώρα που οι Τούρκοι στρατιώτες περνούσαν τα σύνορα και πήγαιναν για τη χερσαία επιχείρηση, ζητώντας τους δήλωση. «Πάμε σε γάμο», απάντησε ένας νεαρός στρατιώτης, εκπλήσσοντας τον δημοσιογράφο. «Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα τους εξολοθρεύσουμε όλους», απάντησε άλλος στρατιώτης. «Να προσεύχονται όλοι, εμείς είμαστε έτοιμοι, έχουμε θάρρος, είμαστε ισχυροί, δεν φοβόμαστε», απάντησε άλλος στρατιώτης.
.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/1182169557831753728
.
Αλλά και κόσμος στους δρόμους που μιλούσε σε τουρκικά κανάλια εξέφραζε πλήρη στήριξη στον τουρκικό στρατό και την τουρκική κυβέρνηση. «Μπράβο σε αυτούς που έχουν κάνει την επέμβαση, θέλει θάρρος για κάτι τέτοιο», έλεγε πολίτης, ενώ άλλος νεαρός πολίτης ανέφερε ότι «μπορεί να υπάρξουν και νεκροί, να χυθεί αίμα, αλλά στο τέλος μας περιμένει νίκη, έπρεπε να γίνει».
.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PS1ra-wlq8Y&w=693&h=450]
.
Κομάντος προχωρούν στην Τελ Αμπιάντ
Στο μεταξύ, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι χτύπησαν 181 στόχους των Κούρδων μαχητών. Οι Τούρκοι κομάντος συνεχίζουν να προχωρούν εντός της Τουρκίας προς την πόλη Τελ Αμπιάντ με τεθωρακισμένα οχήματα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο τουρκικός στρατός χτυπούσε από το Ακτσάκαλε της Τουρκίας την πόλη Τελ Αμπιάντ, ενώ νωρίτερα οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις είχαν χτυπήσει την πόλη Ρεσουλαϊν, 30 χλμ εντός της Συρίας.
Τούρκοι στρατιωτικοί αναλυτές έλεγαν ότι το γεγονός ότι ξεκίνησε η επέμβαση με βομβαρδισμό της Ρεσουλαΐν αιφνιδίασε τους Κούρδους μαχητές, επειδή περίμεναν ότι η επίθεση θα ξεκινούσε από το Ακτσάκαλε της Τουρκίας και όχι ανάποδα. Κούρδοι μαχητές έκαιγαν, μάλιστα, λάστιχα στην πόλη Ρεσουλιάν, ώστε από τον μαύρο καπνό να εμποδίζεται η ορατότητα των τουρκικών μαχητικών. Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στόχος τώρα είναι να διακοπεί η επικοινωνία μεταξύ των περιοχών που ελέγχουν οι Κούρδοι μαχητές. Επίσης, drone κινούνται από τη μια άκρη στην άλλη, σε απόσταση 120 χλμ, μεταξύ Τελ Αμπιάντ και Ρεσουλαΐν, ανατολικά του Ευφράτη.
Στο μεταξύ, τουρκικά μέσα κατηγορούν τους Κούρδους μαχητές ότι επιτέθηκαν σε άμαχους πολίτες στην πόλη Τζεραμπλούς στη Συρία που ελέγχεται από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας επτά.
Ο Ερντογάν δικαιολογεί τουίτ Τραμπ
Ο Τούρκος Πρόεδρος στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας από τη Συρία, έδωσε τη δική του εξήγηση για τα αντιφατικά τουίτ του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Υπάρχει πίεση εναντίον του Τραμπ και εκείνος προσπαθεί να τις “ελαφρύνει” αυτές τις πιέσεις γι’ αυτό και αναγκαστικά γράφει αυτά τα τουίτ», είπε.
«Για τη ζώνη ασφαλείας ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε σωστή απόφαση. Το βράδυ Κυριακής στην τηλεφωνική μας συνομιλία λάβαμε απόφαση», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Επίσης, απέρριψε ότι η Τουρκία αλλοιώνει τη δημογραφική περιοχή της βόρεια Συρίας, υποστηρίζοντας ότι δεν εκδιώκουν τον κουρδικό πληθυσμό από τις περιοχές εκείνες, αλλά εκδιώκουν τους Κούρδους μαχητές του YPG. «Αν είχαμε τέτοια έγνοια θα το κάναμε στο Ελ Μπαπ, στο Τζεράμλους στο Άφριν», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αποτελούν γροθιά στο στομάχι
syria turkish invasion3
syria turkish invasion4
syria turkish invasion5
syria turkish invasion6
syria turkish invasion7
syria turkish invasion8
syria turkish invasion9
Πηγές: sigmalive, ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ